Paikalliset | 29.09.2022 09:58

Merttelä-päätöksestä tehtiin oikaisuvaatimus

Merttelä-päätöksestä tehtiin oikaisuvaatimus

Ruskolaiset eivät niele purematta Merttelän koulun opetustoiminnan lakkauttamista.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti 14. syyskuuta, että tämän lukuvuoden jälkeen Merttelän oppilaat siirretään Kirkonkylän kouluun. Merttelän kiinteistöä hyödynnettäisiin jatkossa esimerkiksi väistötilana.

Lautakunnan päätöksestä tehtiin oikaisuvaatimus, jonka allekirjoitti viime viikonloppuna vajaa 60 henkeä. Oikaisussa vedotaan puutteelliseen valmisteluun ja muun muassa Kirkonkylän koulun tilojen riittävyyteen ja kuntoon.

—Lautakunnan päätöksessä ei ole avattu lähdettä siihen, miten pedagogisesti olisi perusteltua siirtää Merttelän koulun oppilaat isompaan yksikköön, joka siirron jälkeen on ylikapasiteetilla ja ilman riittäviä liikuntatiloja.

Myöskään oppilaita ja näiden vanhempia ei oikaisuvaatimuksen mukaan ole kuultu päätöksen teossa riittävästi.

—Me vanhemmat esitämme omana kantanamme, että opetus Merttelän koulussa jatkuu. [– –] Lisäksi vaadimme, että lopultakin opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta tekee pitkän tähtäimen suunnitelman opetuksen järjestämisestä Ruskon kouluissa, jotta jatkuva säätäminen lautakunnassa opetuksen järjestämispaikoista sekä epätietoisuus vanhempien ja oppilaiden keskuudessa opetuspaikasta saataisiin päätökseen [– –].

Kunnanhallituksen oli määrä käsitellä Merttelän koulun tilannetta maanantain kokouksessaan, mutta asia jätettiin pöydälle. Hallitus päätti palata aiheeseen, kun oikaisuvaatimus on käsitelty opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.