Paikalliset | 10.06.2021 08:20

Maarian Kylätalolla alkoi kesä

Maarian Kylätalolla alkoi kesä

Maarian Kylätalolla avautui Wanhan Kylätalon kahvila tiistaina. Kylätalon työntekijät Päivi Suominen (vas.) ja Saila Äyräntö testaavat, miten tarjoilu toimii aurinkoterassilla. Kesäkahvila on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin.

Maaria Kevättalvella toimintansa aloittanut Maarian Kylätalo siirtyi kesäkauteen tämän viikon alussa. Alakouluikäisille on Kivakesä kulmilla -toimintaa maanantaista perjantaihin heinäkuun loppuun saakka. Turun kaupungin Kivakesä kulmilla tarjoaa arkipäivisin aikuisten ohjaamaa maksutonta ja avointa toimintaa lapsiperheille. Kylätalolla on muun muassa erilaisia työpajoja. Tarkempia tietoja löytyy Turun kaupungin kotisivulta.
Tiistaina aloitti toimintansa Wanhan Kylätalon kahvila, joka on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin alkuiltapäivästä. Kahvilalle on raivattu tilaa Kylätalon takapihalta. Sateen sattuessa kahvila toimii sisätiloissa.
—Olemme saaneet kahvilaan lahjoitusastiat Ekotorilta, samoin pöydät ja tuolit on saatu lahjoituksina, kertoo yhteisötoiminnan kehittäjä Saila Äyräntö Fingerroosin säätiöstä.
Kahvilassa on pöytiin tarjoilu. Tarjolla on suolaista ja makeaa sekä tummaa tai vaaleaa kahvia. Tilaus tehdään lomakkeelle, joka laitetaan seinällä riippuvaan koriin. Kahvilan asiakas vinssaa tilauksen ikkunan kautta keittiöön.
Kahvilassa ei ole pankkikortin lukijaa, joten käytössä on käteismaksu. Toiveena on, että mahdollisuuksien mukaan maksettaisiin kolikoilla.
Kahvilaan on työllistetty yksi nuori Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan varoilla. Kampanjassa osuuspankki tarjoaa työnantajana toimivalle yhdistykselle tuen nuoren työllistämiseksi.
—Kesäkahvilan työntekijän paikkaa haki peräti 45 nuorta. Annamme nuorille mahdollisuuden tehdä Kylätalolla vapaaehtoistyötä, josta he saavat työtodistuksen, vinkkaa projektityöntekijä Päivi Suominen.
Työtodistuksen saa, kun vapaaehtoistyötä on kertynyt kymmenen tuntia. Lisäksi työstä annetaan arvio sekä palaute.
Kahvilan lisäksi Kylätalolla voi tehdä esimerkiksi pihatöitä. Puuhaa riittää. Talolla toimiikin jo ryhmä aikuisia vapaaehtoisia, jotka tekevät puutarhatöitä.
Kylätalolla jatkuvat myös jo talvella alkaneet yhteiset kahvihetket torstaisin.

Sähköpyörällä talojen pihoille

Maarian Kylätalolla toimintaa järjestävät yhteistyössä Turun kaupunki, Fingerroosin säätiö ja Maarian Kyläyhdistys. Leader Varsin Hyvä on myöntänyt kyläyhdistykselle Hobby Leader -teemahankkeen rahoituksena 3.375 euroa tukea sähköpianon, viiden akustisen kitaran, äänentoistolaitteen sekä sähköpolkupyörän hankintaan. Pyörällä on tarkoitus viedä Kylätalon toimintaa kylälle ja talojen pihoille.

Pekka Remes

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.