Paikalliset | 23.12.2021 08:09

Lyhtypolku loi joulun tunnelmaa lapsille

  • Eve-tonttu, Elmo-nalle, joulupukki ja Sari-tonttu toivat ihmisille joulumieltä. Etenkin pukki kiinnosti lapsia ja hänen kanssaan pääsi yhteiskuvaan.

  • Joulumuori viihtyi omassa tuvassaan koiransa kanssa ja etsiskeli joulupukkia riisipuurolle.

  • Sirpa Suomela ja Sini-Päivi Aho päivystivät lorupenkillä.

  • Sofia-, Kerttu-, ja Sylvia-tontut työskentelivät ahkerasti tonttupajalla.

  • Kosovosta saapunut 6-vuotias Alvin Dibrane kävi tervehtimässä pukkia ja ottamassa tämän kanssa yhteiskuvan.

  • Eemil ja Leevi Leino poseerasivat valokuvakehyksissä ja kävivät myös tervehtimässä joulupukkia.

  • Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen hyvinvointiohjaaja Sari Lecklin toimi tapahtuman päätonttuna ja poseerasi valokuvauskehyksissä.

Liedon kunnan vapaa-aikapalvelut järjesti viime torstaina lyhtypolun, joka starttasi Annantalon pihalta. Polku sopi koko perheelle ja tarjosi aimo annoksen joulutunnelmaa.

Illan hämärtyessä polkua valaistiin lyhdyin ja soihduin sekä värivaloin. Matkan varrella oli pisteitä, joissa pääsi tapaamaan tonttuja, joulupukkia ja joulumuoria. Kävijöille oli tarjolla glögiä ja suklaata. Lisäksi lapset saivat osallistua kymmenen tontun bongaukseen. Ne oli sijoitettu mielikuvituksellisiin paikkoihin ympäri polkua.

Liedon kirjaston väki järjesti polkua kiertäneille lorupenkin, jossa jokaiselle luettiin jouluaiheinen loru.

—Täällä kävi myös vanhempi turkulainen herra, joka kertoi olleensa 50-luvulla täällä Annantalon pihapiirissä pikku-renkinä ja hän kävi muistelemassa vanhoja aikoja, kirjastonhoitaja Sirpa Suomela kertoo.

Lapsia tuntui etenkin kiinnostavan polun puolivälissä majaillut joulupukki, jota moni kävi tervehtimässä. Moni otti myös kuvia polun varrella olleiden kehysten sisällä. Myös lietolaisille tuttu maskotti Elmo-nalle kiersi polkua ja vilkutteli lapsille.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.