Paikalliset | 03.11.2022 14:23

Lietoon halutaan lisää kameravalvontaa

Lietoon halutaan lisää kameravalvontaa

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä on tehnyt aloitteen, jossa esitetään yleisten paikkojen kameravalvonnan lisäämistä. Aloite haluaa lisätä lietolaisten turvallisuuden tunnetta.

Aloitteen mukaan pahoinpitelyrikokset ovat lisääntyneet lounaisessa Suomessa. Verrattuna vuoteen 2021 yleisillä paikoilla tapahtuneet pahoinpitelyt ovat lisääntyneet 41 prosenttia.

Katuturvallisuusindeksi on ollut Varsinais-Suomessa joitain vuosia sitten maan keskiarvoa parempi. Nyttemmin indeksi on laskenut valtakunnalliselle tasolle. Suunta on aloitteen mukaan heikkenevä, eikä kyseessä ole koronan luoma tilastoharha.

Yhdeksi keinoksi ongelmaan puuttumiselle on todettu kunnissa olevien niin sanottujen Hot Spot -paikkojen tunnistaminen ja analysointi poliisin kanssa. Poliisi jalkautuu ja valvoo näissä paikoissa puuttuen nopeasti tilanteeseen.

Teknisen valvonnan, eli esimerkiksi kameravalvonnan tavoitteena on tilannekuvan ylläpito, rikosten ja vakavien häiriöiden ennaltaehkäisy, kyky nopeaan reagointiin, tekijöiden reaaliaikainen seuraaminen, tapahtuman kulun ja sen tekijöiden selvittäminen.

Poliisihallinnon ylläpitämässä järjestelmässä kunta järjestää kamerat, poliisi ATK-järjestelmän ja valvonnan. Uudenlaisen järjestelmän valmistelu on käynnissä Paraisilla, Naantalissa, Laitilassa, Huittisissa, Kankaanpäässä ja Loimaalla.

Aloite esittää, että Liedossa selvitetään mahdollisuudet ottaa käyttöön mainittu tekninen valvonta kuntalaisten turvallisuuden lisäämiseksi.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.