Urheilu | 19.11.2020 08:26

Lietolaista lätkää Tarvasjoen jäähallissa

Lietolaista lätkää Tarvasjoen jäähallissa

TarU Hockeyn U12 Blue -joukkue ehti yhteiskuvaan harjoitusten lomassa.

Tarvasjoki Lietolaiset Valtterit Kaunismäki ja Tanhuanpää pelaavat jääkiekkoa TarU Hockeyn U12 Blue -joukkueessa. Pojat ovat syntyneet vuonna 2009. Valtteri ”Vade” Kaunismäki käy Yliskulman koulua, Valtteri Tanhuanpää on Taatilan koulun oppilas. Heidän joukkueensa pelaa ylemmän kilpatason Länsirannikon U12-sarjaa. Samassa sarjassa pelaavat muun muassa TPS, Lukko ja Ässät. Joukkueiden taso on kova, mutta TarU Hockey on pärjännyt nimekkäässä joukossa hienosti.
Pojat ovat harrastaneet jääkiekkoa 5—6 vuotta, siis puolet iästään. Mukana on ollut muitakin lajeja, mutta harjoitusmäärien kasvaessa lajivalintaa on pitänyt tehdä.
Joukkue harjoittelee kolme kertaa viikossa. Harjoitteluun kuuluvat oheisharjoitteet, jääharjoittelu sekä loppuverryttely. Harjoitteluun menee noin kolme tuntia illassa. Lisäksi tulevat viikonlopun pelit. Joukkue pyrkii osallistumaan 4—5 turnaukseen kauden aikana.
—En keksi harrastuksesta mitään huonoja puolia. Paitsi tietenkin pelien häviäminen, Valtteri Kaunismäki miettii.
Valtteri Tanhuanpää sanoo, että joskus harjoitusten jälkeen väsyttää. Toisaalta sehän kertoo sen, että harjoitukset ovat olleet tehokkaita.
Illat kuluvat jäähallilla, mutta pojat vakuuttavat koulun sujuvan hyvin. Joukkueen lähtökohtana onkin, että koulutyöt hoidetaan ensin, jääkiekko tulee seuraavana.
Mitkä ovat poikien urheilulliset tavoitteet tälle kaudelle?
—Kehittyä mahdollisimman paljon, Valtteri Kaunismäki sanoo.
Pojilla on myös esikuvia. Valtteri Tanhuanpäällä sellainen on hyvän laukauksen hallitseva Patrik Laine. Valtteri Kaunismäen esikuvana on peliälyllään loistava Sebastian Aho.
Mitä pojat sanoisivat sellaiselle, joka harkitsee jääkiekkoharrastuksen aloittamista?
—Kannattaa harrastaa mitä tahansa liikuntaa, ettei kunto mene huonoksi. Silloin koulussakin voi mennä huonosti, Valtteri Tanhuanpää miettii.
—Jos harkitsee jääkiekkoa, kannattaa tulla TarU Hockeyhin. Turkulaisissa seuroissa on niin paljon pelaajia, ettei välttämättä pääse samaan ryhmään kaverin kanssa. Täällä pääsee kaverin kanssa pelaamaan.
Lisäksi TarU Hockeyssä juniorijoukkueet harjoittelevat jo alkuillasta, jolloin harjoitusten jälkeen pääsee ajoissa nukkumaan. Matkakaan ei rasita, sillä Liedon keskustasta ajaa Tarvasjoelle noin 20 minuutissa.

Tarjolla laatuvalmennusta

Valtteri Tanhuanpään isä Mikko Tanhuanpää on tyytyväinen, että poika pelaa kilpasarjaa juuri TarU Hockeyssä. Kausimaksut ovat edulliset ja valmennus on todella laadukasta.
U12 Blue -joukkueen runko on harjoitellut yhdessä jo yli viiden vuoden ajan. Joukkueella on vastuuvalmentaja Marko Kaunismäen lisäksi kuusi valmentajaa, joukkueenjohtaja sekä kaksi huoltajaa. Joukkueessa on 14 pelaajaa ja kaksi maalivahtia. Pelaajat ovat Liedon ja Tarvasjoen lisäksi Aurasta ja Marttilasta.

Pelaajien kehitystä seurataan puolen vuoden välein sekä luistelu- että fysiikkatestein. Lisäksi käydään henkilökohtaisia kehityskeskusteluja.
Vanhempien roolina on tukea ja kannustaa lapsiaan. Mikko Tanhuanpää nostaa esille vielä yhden ulottuvuuden: ei pidä luovuttaa, jos lapsi haluaakin joskus jättää jonkun harjoituksen väliin. Harrastus vaatii sitoutumista ja motivaatiota, eivätkä ne välttämättä ole synnynnäisiä ominaisuuksia.
Pelaajien motivaatiota lisäävät myös TarU Hockeyn hyvät harjoitteluolosuhteet.
—Joukkueella on paljon jääaikaa viikottain. Läheltä jäähallia löytyvät myös liikuntasali, harjoitushalli, kuntosali, pururata, kuntoportaat sekä yleisurheilukenttä, Mikko Tanhuanpää luettelee.
Jääkiekkojoukkueen laadukas toiminta tarvitsee myös taloudellisia tukijoita. Osa sponsoreista on ollut joukkueen matkassa mukana jo yli neljän vuoden ajan.

—Joukkue kerää varoja myös erilaisilla talkoilla, mutta ne ovat lasten huoltajille vapaaehtoisia, Mikko Tanhuanpää sanoo.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.