Paikalliset | 11.05.2023 11:03

Lieto toteuttaa 80.000 euron asukasbudjetin

Lieto toteuttaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa asukasbudjetin. Tämän vuoden talousarvioon on varattu 80.000 euroa, joka käytetään Liedon kehittämiseen ja lietolaisten hyvinvointiin asukkaiden ja yhteisöjen ehdotusten perusteella.

Asukasbudjetissa lietolaiset voivat ehdottaa erilaisia kaupunkilaisten hyvinvointia edistäviä ideoita. Niitä voivat olla esimerkiksi erilaiset tapahtumat tai hankinnat. Ehdotus voi olla myös laajempi kokonaisuus, jonka aloittamiseen asukasbudjettivaroja voidaan käyttää.

Esimerkiksi Ruskolla vastaava asukasbudjetti oli nimellä osallistuva budjetointi. Se päätti kuntoportaiden rakentamisesta. Ruskon osallistuvaan budjetointiin oli varattu 10.000 euroa.

Ehtona toteutuksille on, että ne ovat lähtökohtaisesti kaikille avoimia ja maksuttomia. Asukasbudjetin ehdottaman toiminnan, tapahtuman tai hankinnan voi lopullisesti toteuttaa yhteisö, kaupunki tai eri toimijat yhteistyössä.

Asukasbudjetti etenee niin, että ideoita ja ehdotuksia kerätään 15.—31.5. välisenä aikana. Tämän jälkeen asukasbudjetti-työryhmä arvioi ja seuloo toteuttamiskelpoiset ehdotukset. Idean on oltava lainmukainen ja turvallisuusvaatimukset täyttävä. Lisäksi ideoiden ja ehdotusten toteutukseen liittyvien mahdollisten ylläpitokustannusten tulee olla kohtuullisia.

Päätökset lopullisista ehdotuksista tekee kaupunginhallitus. Ehdokkaista suosikkiaan lietolaiset äänestävät kesällä 26.6.—6.8. välisenä aikana. Tämä jälkeen luvassa on tulosten julkistus, jonka jälkeen niitä aletaan toteuttaa. Tavoite on toteuttaa hankkeet vuoden 2024 kesään mennessä.

Kaikki lietolaiset voivat lähettää ehdotuksia asukuasbudjettiin otakantaa.fi -palvelussa. Liedon kirjastossa ehdotusten jättämiseen ja äänestämiseen on varattu erillinen asiakaspääte.

Kaupunki järjestää myös keskustelutilaisuuden asukasbudjetista ensi tiistaina 16.5. kello 18 kaupungintalon valtuustosalissa.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.