Paikalliset | 18.08.2022 11:43

Lieto etsii kouluvaareja ja -mummeja

 

Liedossa etsitään innokkaita kouluvaareja- ja mummeja alakoulun pienten oppilaiden pariin. Aloitustilaisuus toimintaan järjestetään Liedon kaupungintalolla tiistaina 23.8. kello 16 alkaen

—Lapsia kunnioittavia, reippaita aikuisia tarvitaan Liedon alakoulujen pienten koululaisten pariin. Olipa sinulla aikaa aamu- tai iltapäivän verran, kerran tai kaksi kuussa, niin se riittää. Pienellä ajalla on merkittävä vaikutus pienille lietolaisille. Toiminnassa aikuisen vahva, turvallinen ja kiireetön läsnäolo alakouluissa on riittävää. Meiltä tasapainoisilta aikuisilta se ei paljoa vaadi, mutta sitäkin suurempi merkitys kouluympäristössä ja osaltaan esimerkiksi kiusaamisen ja yksinäisyyden tunteen ennaltaehkäisyssä, kouluvaareja ja -mummeja etsivässä tiedotteessa kerrotaan.

 

Ajatus kouluvaarien tuomisesta Lietoon sai alkunsa Lieto Vanhalinnan Rotaryklubin jäsenen, aiemmin lukuvaarina toimineen, Lauri Kankaan ajatuksesta. Rotaryklubi innostui ideasta ja lähti viemään hanketta eteenpäin Liedon kaupungin kanssa. Nyt hankkeessa on mukana edustajia useista eri yhdistyksistä.

 Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.