Urheilu | 22.04.2021 08:26

Liedon Läpsyttely tuo sprinttisuunnistajat Liedon keskustaan

Liedon Läpsyttely on suunnistuksen sprinttimatkojen lähikilpailu, joka järjestetään Liedon keskustassa ensi sunnuntaina. Suomen Suunnistusliiton kehittämä lähikilpailu on kuntorastien kilpailuversio. Lähikilpailu on järjestelyiltään yksinkertaisempi ja kevyempi verrattuna kansallisiin kilpailuihin.

Koronarajoitusten vuoksi Liedon Läpsyttelyn osanottajamäärä on rajoitettu 400 suunnistajaa. Ilmoittautumisaika päättyi eilen. Kilpailuun ei ole jälki-ilmoittautumista.
Meneillään ovat koronarajoitukset. Kilpailunjohtaja Petri Paukkunen Jatkuva Liike Oy:stä kertoo, että viranomaiset antoivat tapahtumalle luvan, kunhan sen luonne oli ensiksi selvitetty.
—Kilpailuun saavat osallistua vain lisenssiurheilijat. Kyseessä ei ole kuntosuunnistustapahtumaneikä yleisötilaisuus, Paukkunen taustoittaa.
Kilpailun turvaohjeiden mukaan lähtöajat porrastetaan niin, ettei lähdössä, kilpailualueella, maalissa eikä paikoitusalueella tapahdu lähikontekteja. Samalle radalle lähtevien lähtöväli on yksi minuutti. Kilpailijat tulevat suoraan autoistaan lähtöpaikalle ja he poistuvat takaisin autoihinsa maaliin tultuaan. Kilpailupaikalla ei ole käytössä sisätiloja.
—Kilpailussa ei ole muita palveluja kuin lähtö, maali ja rata. Esimerkiksi kuulutusta ei ole.
—Kilpailu kestää kolme tuntia. Suorituksen ihanneaika on 15 minuuttia, joten kovin montaa kilpailijaa ei ole samaan aikaan liikkeellä.
Ensimmäinen suunnistaja lähtee liikkeelle kello 9.

Korona tyhjensi kilpailukalenterin

Kilpailun järjestää tänä vuonna perustettu kaarinalainen Jatkuva Liike Oy, joka Liedon Läpsyttelyssä tekee yhteistyötä Liedon Parman kanssa. Yrityksen toimialaa ovat muun muassa liikuntatapahtumien järjestäminen ja urheiluvalmennus.
Koronarajoitukset tyhjensivät suunnistuksen kilpailukalenterit.
—Kysyin liitosta, olisiko mahdollista järjestää lähikilpailu kevyin järjestelyin. Liitto näytti tapahtumalle vihreää valoa, itsekin MS Parmassa suunnistava Paukkunen kertoo.
Viime sunnuntaina Keravalla järjestettiin sprinttisuunnistuksen EM-näyttökilpailu. EM-kilpailut ovat toukokuussa Sveitsissä.
—Suomen suunnistuksen kärkinimillä on kova tarve kilpailla, joten heitä on tulossa myös Lietoon.
Kilpailun ei saa tulla yleisöä, mutta kilpailijat suunnistavat Liedon keskustan alueella, jossa on ainakin sunnuntaikävelijöitä liikkeellä.
—Mehän emme voi eristää keskustan aluetta, jossa saa liikkua vapaasti. Tilanne on siinä mielessä poikkeuksellinen, että tavallisesti ongelmana on saada yleisöä suunnistuskilpailuihin, nyt pitää sanoa, että älkää tulko kisoihin, Paukkunen antaa esimerkin korona-ajan kummallisuuksista.
Kilpailijat siis juoksevat keskustan alueella, mutta lähikontakteja keskustassa liikkuvien kanssa tuskin tulee.
Kilpailukeskus on Liedon Keskuskoululla. Kilpailumaastona on kuntakeskuksen alue.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.