Paikalliset | 25.01.2024 10:51

Liedolta vihreää valoa taajamajunaliikenteen edistämiselle

Liedolta vihreää valoa taajamajunaliikenteen edistämiselle

Yksi seisakkeista sijaitsisi Liedon Asemalla.

Kaupunginhallituksen päätöksellä Lieto sitoutuu yhteiseen valmisteluun Turun ja Tampereen välisen taajamajunaliikenteen edistämiseksi.

Lieto on mukana kuntien valtiolle lähettämässä yhteisessä viestissä hankkeen edistämiseksi, sillä myös valtion osallisuutta toivotaan.

Taajamajunaliikenteen kehitys voidaan toteuttaa vaiheittain, mutta nopein tie uuden liikenteen käynnistämiseksi on vaihtoehto, jossa nykyisten kaukojunien välissä kulkisi vuoroja, jotka pysähtyisivät nykyisten asemien lisäksi viidellä priorisoidulla uudella seisakkeella. Ne sijaitsisivat Jäkärlässä, Liedon asemalla, Aurassa, Kyrössä ja Urjalassa. Myöhemmässä vaiheessa olisi mahdollista tarkastella mahdollisuuksia lisäpysähdyksiin Kärsämäen, Urusvuoren, Mellilän ja Kylmäkosken asemilla sekä Toijalan ja Tampereen välin asemilla.

Liikennöinnin toteuttaminen ei vaadi uusia infrainvestointeja uusia seisakkeita lukuun ottamatta. Kaikkiaan Turku-Tampere -taajamajunaliikenteen käynnistyminen edellyttää hankearviointia, ratasuunnitelman laatimista, uusien seisakkeiden toteuttamista sekä liikennöinnin järjestämistä. Kaikissa vaiheissa valtion ja kuntien rooli on merkittävä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.