Urheilu | 14.05.2021 08:58

Länsirannikon Ralli ajetaan koronarajoitusten puitteissa

Länsirannikon Ralli ajetaan koronarajoitusten puitteissa

Länsirannikon rallia ajetaan parin viikon päästä viikonloppuna muun muassa Liedossa ja Ruskolla. Kuva: Skoda Motorsport.

Lieto/Rusko Rallin SM-kauden kolmas osakilpailu Länsirannikon Ralli ajetaan 28.—29. toukokuuta. Kilpailukeskus perustetaan Liedon Avantin teollisuusalueelle.
Yhteensä erikoiskokeita on 13. Niitä ajetaan seitsemän kunnan alueella, mukana ovat Lieto ja Rusko.
Ruskolla järjestetään erikoiskoe 3 Hujala perjantaina 28. toukokuuta. Tien sulkuaika on kello 9—00.40. Lauantaina aamupäivällä erikoiskokeita ajetaan Liedossa Vintalassa, Mahliossa ja Saukonojalla. Kilpailun päättävä erikoiskoe on Avantin alueella, jossa on myös maali.

Poikkeuksellista SM Mad-Croc Länsirannikon reitissä on kestopäällysteisten erikoiskokeiden osuus. Asfaltilla ajetaan kaikki kolme perjantain erikoiskoetta ja 23,3 erikoiskoekilometriä. Lisäksi kilpailun päättävä erikoiskoe 13 on 1,93-kilometrinen asfalttierikoiskoe. SM-sarjassa kestopäällysteellä ajetaan erittäin harvoin. Yleensä vain lyhyet yleisöerikoiskokeet ovat olleet asfalttipäällysteellä tai joitain osuuksia yhden soraerikoiskokeen sisällä saatetaan ajaa asfaltilla, joten perjantain erikoiskokeet ovat etenkin nykykuljettajille täysin uusi haaste ja niissä saatetaan nähdä merkittäviä eroja kuljettajien välillä.
Lauantaina ajetaan 10 erikoiskoetta ja 78,33 erikoiskoekilometriä sorateitä. Lauantain erikoiskokeet sisältävät sekä täysin uusia erikoiskokeita että perinteisiä klassikkoerikoiskokeita. Reitti on myös jaettu kolmeen osuuteen, jolloin kilpailijat pääsevät käymään huollossa kahdesti päivän aikana. Lisäksi Junioreiden-SM sekä Nuorten SM-sarjojen osakilpailut ajetaan lauantain kymmenellä erikoiskokeella.

Korona nujersi iltatapahtuman
 
Vielä viime syksynä Länsirannikon Rallin yhteyt-neen suunniteltiin isoa yleisötapahtumaa. Koronatilanteen myötä iltatapahtumasta on luovuttu, eikä yleisöä toivota edes erikoiskokeiden varsille nykyisten koronavirusrajoitusten mukaisesti. Lähempänä kilpailua mahdollisten uusien rajoitusten tullessa voimaan yleisöohjeistusta päivitetään tarpeen mukaan. Kuitenkin on suuri todennäköisyys sille, että rajoitukset eivät salli katsojia reitin varrelle.

—Harmi yleisön kannalta, mutta toteutamme parhaan mahdollisen rallin rajoitusten puitteissa. Korvaamme yleisökokemuksen erikoiskokeiden varsilta mahdollisimman kattavalla livetuotannolla Youtuben puolella, kilpailunjohtaja Mika Hurula kommentoi.

Pekka Remes

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.