Paikalliset | 22.09.2022 11:21

Kysely haja-asutusalueen jäteöljyistä

Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksen Leader-rahoitteiset joki- ja rannikkotalkkarihankkeet tekevät selvitystä haja-asutusalueen kiinteistöillä syntyvien jäteöljyjen ja muiden vaarallisten jätteiden kierrätyksestä ja varastoinnista vesiensuojelun näkökulmasta.

Selvitykseen kuuluu kysely, jolla pyritään selvittämään haja-asutusalueen kotitalouksilla syntyvien jäteöljyjen ja muiden vaarallisten jätteiden määriä, varastointia ja kierrätystä. Mukana kyselyssä ovat haja-asutusalueen vakituisen asumisen sekä vapaa-ajan asumisen kiinteistöt. Selvityksen avulla voidaan kohdentaa tiedotusta jäteöljyjen ja muiden vaarallisten jätteiden kierrätystä ja varastointia koskien sekä selvittää tarvetta jäteöljyjen ja muiden vaarallisten jätteiden erilliskeräyksille etenkin haja-asutusalueilla.

Kysely on auki 10.10.2022 klo 16 saakka. Siihen toivotaan vastauksia haja-asutusalueen kotitalouksilta, joilla on vakituisen tai vapaa-ajan asumisen kiinteistö. Kyselyn alueet ovat Lieto, Rusko, Turku, Masku, Nousiainen, Paimio, Sauvo, Taivassalo, Kaarina, Naantali, Raisio ja sekä Kemiönsaari, Kustavi ja Parainen.

Jäteöljyt ja muut vaaralliset jätteet muodostavat ympäristöriskin muun muassa vesistöille. Jäteöljyjä ja muuta vaarallista jätettä syntyy lähes jokaisessa kotitaloudessa. Asianmukaisella vaarallisten aineiden varastoinnilla ja jätteiden toimittamisella asianmukaiseen keräyspisteeseen voidaan vähentää jätteiden aiheuttamaa ympäristöhaittaa.

Kyselyyn voi vastata osoitteessa https://link.webropol.com/s/jateoljyjavaarallisetjatteet.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.