Paikalliset | 21.12.2023 11:30

Kuusikauppa kävi paloasemalla

Kuusikauppa kävi paloasemalla

Pasi Kanerva, Antero Mattila, Jouko Dietrich ja Tuomo Mattila toivottavat Tienoon lukijoille rauhallista joulua ja muistuttavat kynttilöiden vastuullisesta käytöstä.

Ruskon paloasemalla järjestettiin VPK:n perinteiset joulu- ja kuusimyyjäiset viime lauantaina. Ruskon VPK:n hallituksen puheenjohtaja Pasi Kanervan mukaan kauppa kävi kuumana ja ensimmäisten tuntien aikana kuusista oli myyty jo kaksi kolmannesta

—Ihmisiä oli odottamassa ennen myyjäisten alkamista ja ensimmäinen tunti oli kaaosta, kertoo Kanerva.

Kuuset on kaadettu kunnan maalta, johon VPK:lla on käyttöoikeus. Kuusen keskihinta oli neljäkymmentä euroa ja hintaan sisältyi kotiinkuljetus kanta-Ruskon alueelle.

—Kotiinkuljetus palvelee myös meidän tarkoitusperiämme, koska se lisää paikallistuntemusta jäsenillemme, taustoittaa Kanerva.

Myyjäisistä kerrytetyt varat käytetään VPK:n virkistystoimintaan, kuten teatterimatkoihin, urheiluvuoroihin, tai vastaavaan toimintaan joka omalta osaltaan auttaa porukkaa hitsautumaan yhteen.

Paloasemalle saapunut ruskolainen Timo Kalevo kertoo, että joulukuusen nouto VPK:lta on jo muodostunut perinteeksi. Sen sijaan raisiolainen Mari Villman, saapui paikalle ensimmäistä kertaa.

—Ohi ajaessani näin myyjäiset ja pohdin, että näin viikko ennen joulua on kuusi hyvä hankkia. Viimeistään juhannukseksi siitä on päästävä eroon, Villman vitsailee.

Paloaseman sisällä VPK:n naisosasto myi leivonnaisia ja käsitöitä. Kuten kuusikaupoillakin, myös sisällä suurin vilinä oli ensimmäisten tuntien aikana.

—Yleisön määrä yllätti meidän positiivisesti, kertoo VPK:n naisosaston jäsen Sirkka-Liisa Tammi.

Edeltävänä vuonna korona vaikutti vielä kävijämääriin. Sitä edeltävänä vuonna myyjäisiä ei järjestetty rajoitusten takia ollenkaan.

Toiminta paloasemalla vaikuttaa yhteisölliseltä ja positiiviselta. Nuoria kuitenkin kaivattaisiin toimintaan lisää

—Aika vähän toimintaan tulee uutta porukkaa ja tähän haluaisimme muutoksen. Milloin tahansa saa tulla tutustumaan toimintaan, lisää Tammi.

Viktor Brenner

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.