Paikalliset | 01.07.2021 07:22

Kunnantalon ravintolassa aloittaa tuttu keittiömestari

Kunnantalon ravintolassa aloittaa tuttu keittiömestari

Elmeri Mäki aloitti keväällä Sandy Cafè & Bistro Maskun ravintolapäällikkönä. Seuraavaksi Mäki lähtee Lietoon luotsaamaan kunnantalon ravintolaa.

Liedon kunta kilpailutti kunnantalon ravintola- ja kokoustarjoilupalvelut edellisen ravintolayrityksen mentyä konkurssiin koronapandemian jälkimainingeissa.
Tarjolla ollut neljän vuoden sopimuskausi kahdella optiovuodella poiki yhden tarjouksen, jonka antoi E. Mäki Catering. Ruskolainen Elmeri Mäki on kuntalaisille jo aiemmin tuttu muun muassa Tuulissuolla sijainneen Jesse’s Dinen lounasravintolan ravintoloitsijana sekä keittiömestarina. Helmikuusta alkaen Mäki on ollut mukana perustamassa Kankaisten golfin ravintolaa ja toiminut siellä ravintolapäällikkönä, vastaten ravintolan uudesta ilmeestä ja listasta.
—Kerroin jo mennessäni, että olen yrittäjävetoinen ihminen. Sitten tulikin tilaisuus tehdä tarjous Liedon paikasta ja se meni läpi, Mäki kommentoi.

Jatkossa hän pyörittää kunnantalon ravintolaa 1. syyskuuta alkaen aina 31.8.2025 saakka, unohtamatta optiota vuoden 2027 elokuun loppuun asti.
—Kuusi vuotta minulla on paikka missä yrittää ja nähdä mihin kaikki etenee. Minulla on taustalla catering-pohja. Moni vanha hyvä asiakas alkoikin soittelemaan kesäkuussa ja kyselemään, voiko ruokaa tilata. Firmat alkoivat heräilemään koronakurimuksesta ja aloin tarvita omia tiloja.
Mäki tiesi, että kunnantalon ravintola tulee kilpailutukseen ja idea kytikin miehen mielessä pitkään.
—Edellisessä paikassa Liedossa työt loppuivat koronan takia kuin seinään. Se jäi kaivelemaan, sillä koin, että yrityspuolelle jäi itselleni vielä paljon annettavaa.
Kunnantalon lounasruokailu on yrityksen vapaasti hinnoiteltavissa, mutta kokoustarjoilujen hinnasto on etukäteen sovittu.

Uusi paikka kunnantalolla tarjoaa Mäen mukaan mahdollisuuksia miettiä lounaan kevyempiäkin versioita uuden asiakaskunnan myötä.
—Luvassa on lounasta, kokoustarjoilua ja oma catering. Onhan siinä lähellä kirkko ja seurakuntakin. Samalla voin tarjota palveluja yksityisille henkilöille.
Lounas tulee säilymään kunnantalolla buffet-muotoisena. Tilat ovat remontoidut ja valmiina käyttöönottoon. Tavoite on avata ravintola syyskuun ensimmäisellä viikolla.
Ravintolan nimeä ei ole vielä julkistettu.

—Yhtiömuoto muuttuu ja nettisivut sekä logo valmistuvat. Nimi julkaistaan elokuun alussa. Kahta—kolmea vaihtoehtoa vielä pyöritellään, Mäki kertoo.

Ina Virtanen

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.