Paikalliset | 21.10.2021 07:45

Koivusalolta aloite Pohjois-Turun bussiliikenteen parantamiseksi

Paattislainen kaupunginvaltuutettu Mari-Elina Koivusalo (sd.) jätti maanantaina valtuustoaloitteen Pohjois-Turun joukkoliikenneyhteyksien parantamiseksi. Taustalla on Maarian lähipalvelupisteen lakkauttaminen ja terveysaseman vaikea saavutettavuus.

—Viime keväänä Maarian lähipalvelupiste Jäkärlässä jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi ja pohjoisturkulaiset siirrettiin Käsityöläiskadun terveysaseman asiakkaiksi. Kansalainen voi kuitenkin valita terveysasemansa vapaasti. Ylivoimaisesti lähimpänä Pohjois-Turkua sijaitsee Runosmäen terveysasema, mutta joukkoliikenneyhteydet sinne puuttuvat alueelta kokonaan tai osittain, Koivusalo taustoittaa.

Paattisilta ja Yli-Maariasta tulevat linjat kulkevat vain osittain Tampereen valtatietä siten, että Runosmäen terveysasema on saavutettavissa, kun taas Jäkärlässä asuvilla ei tätä mahdollisuutta ole lainkaan.

—Kaikkien pohjoisturkulaisten sujuva liikkuminen lähimmälle terveysasemalle Runosmäkeen tulisikin varmistaa suunnittelemalla joukkoliikennelinjat uudella tavalla. Viimeistään kesäaikatauluun 2022 siirryttäessä tulee jokaiselta Pohjois-Turun asuinalueelta voida joukkoliikenteen avulla kattavasti saavuttaa Runosmäen terveysasema. Samalla voisi tutkia mahdollisuutta lisätä poikittaisliikennettä Paattisten ja Jäkärlän välillä, aloitteessa toivotaan.
Valtuutettujen allekirjoituksia aloitteeseen kertyi 26, mikä tarkoittaa sitä, että kaupunginhallituksen tulee esittää se valtuuston käsiteltäväksi kuuden kuukauden kuluessa.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.