Paikalliset | 29.06.2023 10:36

Kohennusta ja korjausta — Ruskotaloa saneerataan tämä kesä

Kohennusta ja korjausta — Ruskotaloa saneerataan tämä kesä

Ruskotalon remontti on sujunut aikataulussaan. Näillä näkymin valmista on heinäkuun loppuun menneessä, kertoo Ruskon kunnan työnjohtoharjoittelija Jussi Vaittinen.

Ruskotalon kohennusta on jatkettu tänä kesänä. Koko talo on ollut suljettuna remontin ajan.

—Pääasiassa tehdään hommia talon ulkopuolella: maalataan, parannetaan esteettömyyttä, uusitaan sekä lisätään salaojia ja sadevesijärjestelmää. Sisällä uusitaan märkätilat, kiteyttää Ruskon kunnan työnjohtoharjoittelija Jussi Vaittinen.

Viime kesänä remontoitiin kattoa, ja tänä kesänä uusitaan vielä vesikaton viimeinen osa. Rakennuksen vanhimmat ikkunat on vaihdettu uusiin.

—Sokkelin päältä piikataan laatoitus pois ja sen jälkeen sokkeli maalataan.

Sadevesijärjestelmän rukkaamisella pyritään ohjaamaan pintavedet pois päin rakennuksesta. Vaittinen osoittaa talon edessä kasvavia mäntyjä. Muun muassa niiden juuret ovat vuosien saatossa saaneet asfaltin ja laatoituksen nousemaan.

—Vielä ei ole ollut vedestä ongelmaa ja nyt tehtävällä remontilla estetään, ettei sitä tulekaan, Vaittinen lisää.

Ruskotalon mäkeä laitetaan yleensäkin ojennukseen. Tiedossa on maisemointia: istutuksia, asfaltin uusimista, kivikoreja, luiskien leventämistä ja valaistuksen päivitystä. Länsipäädyn muurin päälle asennetaan suoja-aita.

—LE-paikat sijoitetaan jatkossa yläsalin edustalle, muu parkkeeraus alapihalle.

Märkätilojen uusiminen kattaa Ruskotalon vessojen sekä liikuntahallin suihkutilojen remontin. Lisäksi uusitaan kuntosalin yhteydessä olevan saunan lattialaatoitus.

—Urakoitsijana niissä on turkulainen Taitoneliö. He hoitavat samalla Laukolan koulun märkätilojen kunnostuksen.

Vaittinen muistuttaa, että remontissa hyödynnetään myös paikallisia yrityksiä muun muassa kaivuu-, rakennus- ja sähkötöissä.

Tanssimaan Rusko-päivillä

Tähtäimessä on, että Ruskotalon remontti saataisiin valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä.

—Ja ainakin nyt näyttää siltä, että aikataulussa pysytään. Toki vanhassa rakennuksessa voi aina tulla jotain yllättävää vastaan.

Jussi Vaittinen kuitenkin lupailee, että Rusko-päiviksi päästään järjestämään yläsalissa tanssit.

Ruskotalon vanhempi osa on rakennettu 70-luvun alussa ja liikuntasalin pääty 90-luvulla. Vaittisen mielestä rakennus on ikäänsä nähden hyvässä kunnossa.

—Seuraava iso remontti on todennäköisesti peruskorjaus, mutta kun näin hiljalleen kohennetaan, sen tekeminen tulee ajankohtaiseksi vasta 10—20 vuoden päästä, hän arvioi.

Jossain vaiheessa eteen tulee ainakin joidenkin lattiapinnoitteiden sekä vesijohtojen ja viemärien uusiminen.

—Kun tämä remontti saadaan kuntoon, teetetään Ruskotalosta kuntoarvio ja laaditaan pitkän tähtäimen suunnitelma seuraavaksi 10 vuodeksi.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.