Paikalliset | 13.04.2023 12:35

Kauniita kynsiä, koulutusta ja kisoja

Kauniita kynsiä, koulutusta ja kisoja

Lietolainen Päivi Kurman tekee kynsialan koulutusta sekä tukkumyyntiä alan ammattilaisille. Tiistaiaamuna Kurmanin Turussa sijaitsevan Fantasy Nails -yrityksen tiloissa on aamulaivalla saapuneita Ruotsin vieraita, jotka ovat tulleet Päivin koulutettavaksi.

Viime vuodet ovat olleet alalle kuin alalle hankalia ja sama on näkynyt kauneusalalla. Vaikeudet alkavat kuitenkin olla takana päin ja kynsien laitto on edelleen asiakkaiden keskuudessa suosittua. Alan tekijät puolestaan haluavat jatkuvasti kehittää osaamistaan uusin tekniikoin.

—Kauneusalalla pitää aina olla aallon harjalla. Se ei ole helppoa, Kurman tietää.

Kynsitrendit vaihtuvat. Niihin saadaan vaikutteita ulkomailta, sosiaalisesta mediasta tai suoraan maailmantähdiltä. Viimeisimpänä laulaja Shakiran kynsissä on nähty tämän tuoreella musiikkivideolla Fantasy Nailsin väri, joka hohtaa uv-valossa.

—Ja Hailey Bieberin nuden väriset ja kiiltävät trendikynnet halusivat yhdessä hetkessä kaikki. Some luo sometrendejä, jotka voivat toisaalta kestää vain kolmekin viikkoa, Kurman sanoo.

Luonnollisuus näkyy nykypäivänä monien kynsissä. Lisäksi vaatemuoti ja sen tuomat värit vaikuttavat kynsitrendeihin.

—Esimerkiksi omien kynsien vahvistukset ovat sellaiset, joita voi periaatteessa pitää työssä kuin työssä ja lopputulos on luonnollinen. Kynsiin helposti asetettavat press-on -kynnet ovat myös nostaneet suosiotaan, Kurman kertoo.

Koulutus ja turvalliset tuotteet tärkeitä

Vaikka pandemian ja sodan myötä hinnat ovat nousseet, muistuttaa Kurman laadusta kiinni pitämisestä. Hän on toiminut alalla kunnioitettavat 25 vuotta, josta toiminut kouluttajana 20 vuotta.

—On huono, jos lähdetään menemään hinta edellä. Jos tuotteen hinta on vain murto-osa laadukkaista vastaavista tuotteista, on jostain oikaistu. Tällä alalla täytyy pitää kiinni turvallisista ja testatuista tuotteista, jotka allergisoivat mahdollisimman vähän.

Kurmanin mukaan olisikin toivottavaa, että asiakas rohkeasti kysyisi kynsimuotoilijan koulutuksesta, kokemuksesta ja tämän käyttämistä tuotteista.

Alalla viehättää päivien erilaisuus.

—Jokainen päivä on uusi mahdollisuus. Uutta tekniikkaa ja uusia ihmisiä tulee eteen jatkuvasti.

Peruskurssin koulutuspäivissä kynsimuotoilijoilla on omat mallit mukana. Nykyään joitain kursseja voi opiskella myös verkkokursseina. Koulutusten tavoite on saada työstä entistä sujuvampaa ja nopeampaa ja samalla oppia uutta.

—Meillä on vain kaksi kättä, joiden takana on työn kannattavuus, Kurman sanoo.

Kynsien olympialaiset Saksassa

Liedon Loukinaisissa asuva Päivi Kurman on työnsä puolesta reissannut paljon. Hänelle on tuttua alan tarjonta muun muassa Amerikassa.

—Siellä on paikkoja aina 15 dollarin kynsistä satojen dollarien kynsiin. Näyttävien kynsien kohdalla puhutaankin jopa kymmenien tuntien työstä.

Myös kilpaileminen kynsien parissa on hänelle tuttua.

—Aloitin kilpailun heti alalle lähdettyäni, kiitos silloisen opettajani ja maahantuojani Liisa Skurnikin.

Viimeisimpänä Kurman kilpaili Saksan Dusseldorfissa, jossa järjestettiin kansainvälinen kynsikilpailu Nailympia Germany. Messuilla oli mukana myös lietolaisen Marja Prollin maahantuontiyritys Kauneuden Koti.

—Kilpailen, koska se on hillittömän hauskaa. Jos oikein kunnolla haluaisi sijoittua, pitäisi kisoihin harjoitella. Nämä kisat ovat kuin huippu-urheilua. Kokemus ei siellä vie mitaleille. Ykkössijaa ei saa, jos jotain menee vähänkin vikaan.

Runsaat kymmenen vuotta sitten Kurman kisasi vielä aktiivisemmin. Siitä perintönä hän omaa nopean tahdin tehdä töitä.

Saksan kisoista Kurman nappasi tällä kertaa itselleen kolmannen sijan akryyli-kynsien sarjassa. Matkassa mukana oli Kurmanin oppilas Minna Ukskoski, joka pokkasi kilpailusta kaksi pronssi-sijaa.

—Erityisesti lämmitti hänen sijoittumisensa ranskalaisten akryyli-kynsien teossa. Tämä on kisojen varsinainen kuninkuussarja, eli suoritus oli hieno.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.