Urheilu | 12.11.2020 09:31

Kallen Tallissa on vielä tilaa

Kallen Tallissa on vielä tilaa

Kallen Talli kiersi maanantaina Haunisten altaan Raisiossa. Matkaan lähti tusina ulkoilijaa, ja sää suosi.

Lieto Jos kalenterissa on syystä tai toisesta tyhjää, ikää yli 55 vuotta ja liikunta jäänyt viime aikoina vähemmälle, Kallen Tallissa olisi vielä tilaa. Kalle Vauranojan vajaa vuosikymmen sitten perustama vapaamuotoinen liikuntaporukka on perinteisesti kuntoillut perjantaiaamuisin Lietohallilla. Lihaskuntoa ja yleistä toimintakykyä parannetaan kunnanjohtaja Esko Poikelan johdolla, koronarajoitusten puitteissa.
Uutena aluevaltauksena Kallen Talli on alkanut kiertää Liedon ja lähiseudun ulkoilureittejä. Maanantaiaamupäiviin otetaan mukaan myös naisia.

—Tähän mennessä olemme käyneet pariin otteeseen Parmaharjulla, Pukkipalon reitillä ja Savonjärven kierroksella Kurjenrahkalla, Liedon Vanhalinnassa ja Ankan luontopolulla. Pikkuhiljaa Liedon reitit on kierretty ja täytyy lähteä naapurikuntiin, ulkoilureittien valinnoista vastaava Jouni Mäkinen listaa.
Tärkeä reittivalintojen kriteeri on matkan varrelta löytyvä nuotiopaikka: hyvät eväät on syytä olla mukana. Tämän viikon maanantaina tallilaiset kiersivät Haunisten altaan ulkoilureitin Raisiossa. Matkaan lähti tusinan verran lietolaisia.

—Tavallinen määrä on se 10—15. Mukaan mahtuu hyvin, eikä se ikärajakaan niin tarkka ole. Liikunnan vaikutukset toimintakykyyn sekä fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin ovat kiistattomat. Liikunnan ja toimintakyvyn tiivis kohtalonyhteys ilmenee eteenkin ikääntyessä, Kalle Vauranoja houkuttelee.
Suosituksen mukaisen liikunnan ohella Kallen Tallista on kuulemma iloa myös mielelle, kun tavataan tuttuja, liikutaan, jutellaan ja ulkoillaan.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.