Paikalliset | 28.09.2023 12:14

Jäkärlän koulun koulukuljetuksista kantelu aluehallintovirastoon

Jäkärlän koulun koulukuljetuksista kantelu aluehallintovirastoon

Maaria Maarian kyläyhdistys, Kimmo Laatta ja Timo Nurmio ovat tehneet Lounais-Suomen aluehallintovirastolle kantelun Jäkärlän koulun oppilaiden koulukuljetuksista väistötiloihin Kärsämään.

Koululaiset kulkevat Kärsämäkeen Fölin koululaislinjalla 76. Linjaa on ajettu maksimissaan kolmella autolla suuntaansa. Autoissa on enimmillään 50 penkkiä. Jäkärlän koulussa on 180 oppilasta.

—Päivittäin osa 6—13-vuotiaista oppilaista joutuu seisomaan koko matkan, koska istuimia ei ole riittävästi. Linjalla käytettävissä kaupunkiliikenteen linja-autoissa ei ole turvavöitä, eikä alle 135-senttisillä oppilailla ole turvaistuimia. Koska oppilaita otetaan kyytiin myös ilman Fölin matkakorttia, Fölin toimittamiin matkustajamääriin ei voi luottaa, sanotaan kantelussa.

—Osalla koululaisista on GPS-mittalaitteet mukana koulumatkan aikana, ja todelliset ajonopeudet moottoritiellä ovat olleet 81—93 km/h nyt noin kuukauden aikana. 6-vuotiaat lapset joutuvat seisomaan näissä nopeuksissa liikkuvassa autossa, koska istumia ei ole tarpeeksi.

Kantelun mukaan autot ovat olleet täydempiä koulupäivän jälkeen.

—On hyvin kyseenalaista, että opettajat joutuvat pakkaamaan lapsia täysiin linja-autoihin. Opettajien ei pitäisi joutua ohjaamaan lapsia autoihin, joissa ei ole tarpeeksi istuimia.

Kantelussa muistutetaan, että Fölin linjaliikennettä ei ole suunniteltu koulukuljetuksia varten, eikä Fölin taso riitä koulukuljetuksiin. Usea vuoro on ollut myöhässä tai jäänyt tulematta.

—Lapset eivät voi kulkea turvallisesti koulumatkoja, jos kuljetusten aikatauluihin tai reitteihin ei voi luottaa.

—Vaadimme kantelussamme puuttumaan Turun kaupungin järjestämiin Jäkärlän alakoulun koulukuljetuksiin ja toimimaan niin, että ne tullaan järjestämään ja käsittelemään koulukuljetuksina linjaliikenteen sijasta.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.