Paikalliset | 12.08.2021 08:30

Jäkärlän VPK vuokraa Maarian kirjaston

Jäkärlän VPK vuokraa Maarian kirjaston

Jäkärlän VPK:n tilaongelmaa helpotetaan vuokraamalla viereisestä kiinteistöstä vanhat kirjaston tilat.

Maaria Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päätti kokouksessaan Maarian kirjaston vuokraamisesta.
Pöytäkirjan mukaan Jäkärlän VPK ry:n käytössä olevat paloasematilat ovat sekä kunnoltaan että parhaan käytön mahdollistamisen osalta puutteelliset. Turun kaupungin tilapalvelut ovat selvittäneet Jäkärlän VPK:n tilannetta sekä uuden kaavan että nykytilojen parhaan käytön mahdollistamisen osalta.
Vaihtoehdoksi on mietitty Maarian kirjaston hyödyntämistä väliaikaisena koulutus-, sosiaali- ja varastotilana. Pitkällä aikavälillä on mahdollista uuden aseman rakentaminen Koskennurmen kaava-alueelle, kun kaava valmistuu.

Turun kaupunki soveltaa sisäisen vuokrauksen periaatetta Maarian kirjaston vuokraamisen osalta Jäkärlän VPK ry:n käyttöön. Vuokrauksessa noudatetaan määriteltyä laskukaavaa neliövuokrassa. Vuokrattavia neliöitä on 185 ja osa kiinteistön tiloista rajataan vuokrasopimuksen ulkopuolelle. Vuokrattavan kokonaisuuden kustannus on 12,84 euroa neliömetriltä kuukaudessa.

Lautakunta päätti vuokrata Maarian kirjaston tilat hintaan 2.375,40 euroa kuukaudessa, mikä tekee 28.504,8 euroa vuodessa. Summa muodostuu pääomavuokrasta, maanvuokrasta, siivouksesta, hoitovuokrasta sekä hallinnointipalkkiosta.
 
Julia Hyytiäinen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.