Paikalliset | 30.12.2021 08:14

Ilotulitekauppa käynnistyi maanantaina vilkkaasti

Ilotulitekauppa käynnistyi maanantaina vilkkaasti

Marco Netterberg, Satu Uttula ja Katariina Ruusuranta kertoivat ilotulitekaupan käynnistyneen Liedossa vauhdikkaasti heti maanantaina.

Lieto Rakettitukku aloitti maanantaina ilotulitteiden myynnin Liedon S-Marketissa. Pöytyäläiset myyjät Marco Netterberg, Satu Uttula ja Katariina Ruusuranta kertovat myynnin jatkuvan perjantaihin saakka.
—Maanantaina kauppa lähti tosi hyvin käyntiin. Meillä on toinen myyntipiste Aurassa. Viime vuonna uudenvuoden aattona hyllyt olivat jo tyhjiä, joten ajoissa kannattaa olla liikkeellä, eikä jättää viime tippaan, Marco Netterberg sanoo.

Miehen mukaan koronapandemialla on selkeästi vaikutuksia myynnin vilkkauteen.
—Kuuleman perusteella maanantai oli kova myyntipäivä kaikkialla. Se johtuu varmasti siitä, että kaikki muut tapahtumat on peruutettu ja oikeastaan enää ilotulitteiden ampuminen sallittua, hän toteaa.
Rakettikaupan kuumentuminen on näkynyt myös ostotapahtumissa.
—Kertaostokset ovat olleet yllättävän suuria. Tällä myyntipisteellä yksi kertaostos oli jopa 350 euroa. Ilotulitteisiin satsataan selkeästi. Keskimääräinen kertaostos on 50—70 euroa.
Rakettitukun ilotulitteet ovat täysin hiilineutraaleja. Ampumisen osuus tuottaa aiheutuvista päästöistä yhdeksän prosenttia. Päästöjä yritys kompensoi tuulivoimakohteisiin.

· Uuden vuoden aattona ilotulitteiden käyttö on sallittua kello 18 alkaen ja jatkuu yöllä kello 2 saakka.

· Varsinais-Suomessa on erillisiä rajoitusalueita, joilla ilotulitteiden käyttö ei ole sallittua. Rajoitusalueiden tiedot löytyvät Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen verkkosivuilta.

· Suojalasien käyttö on pakollista ilotulitteita ampuessa.

· Ilotulitteet on ammuttava vähintään 15 metrin etäisyydellä rakennuksista. Niitä ei saa suunnata ihmisiä tai rakennuksia kohti, eikä niitä saa käyttää yleisön joukossa.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.