Urheilu | 27.08.2020 08:15

Iida Vastamäelle ensimmäisistä raveista voitto

Iida Vastamäelle ensimmäisistä raveista voitto

Lietolainen Iida Vastamäki juhli Porissa uransa ensimmäistä totoravivoittoa Yerba K.A:n kanssa. Nuoren kuskin takana on hänen äitinsä Maria Virtanen.

Tienoo Lietolainen 16-vuotias Iida Vastamäki sai juuri kortin, jolla voi ohjastaa hevosia raveissa.
Ensimmäinen kilpailu oli lauantaina Porissa, jossa hän ajoi ensin äitinsä Maria Virtasen valmentaman Rim Bay Julietin seitsemänneksi. Nuoren mutta jo kokeneen poniohjastajan toinen startti totoraveissa toi hienon voiton Ilkka Korpi-Anttilan Yerba K.A:lla, jonka hoitajana kuskilupaus on jonkin aikaa työskennellyt.
Voittoaika oli 16,6a, ja samalla ajalla toiseksi ehti Peter Lindroos paattislaisen Kalle Roineen valmentamalla Steinmetz Pinkillä. Lietolaistytön ajopusakan selkää pääsivät katsomaan sellaiset vahvat ravimiehet kuin Kim Åkerlund, Mauno Laurila, Kari Rosiomo ja Seppo Markkula.
Porista voittoja ottivat muun muassa lietolaisen Harri Koivusen valmentama Fiorini/Seppo Markkula (16,1), saman Koivusen ajama vahtolaisen Bella Varjosen valmentama Pilpo Reppuli (30,7a) ja Koivusen sekä treenaama että ohjastama Minecraft (16,9a). Bella Varjosen talliin kolmossijoja juoksivat Melina-Tuttu (37,6) ja Hovin Turbo (31,3a).
Toto-75-ravit juostiin Jyväskylässä. Olli Koivunen ajoi komossijat Sueedilla (17,4) ja An-Valpurilla (16,6).
Paikalliset olivat vahvoilla perjantaina Metsämäessä. Harri Koivusen tallin voitot tulivat Selene Lunella (12,6a), Fox Loverilla (15,3a), Quite Specialilla (15,3a) ja Stonecapes Trickylla (18,8). Kakkossijoja ottivat Kenneth Danielsenin First Gonna Fly (16,8,) Seppo Markkulan ajama Koivusen tallin North Lexus (12,6a) ja Jyrki Filatoffin virittämä Rokkoff (26,8). Valmentajaliigaa kotiradalla ylivoimiasesti 29 voitolla hallitsevan Harri Koivusen valmentajanimi oli kakkosena myös Robertin (18,9) ja montélähdössä Wall Sreet Comeryn (15,2a) takana.
Riihimäen kesäraviradan Grand Prix -kisassa Olli Koivunen ajoi isä-Harrin valmentaman Tito C.A:n (14,2a) kolmanneksi. Tiistaina Teivossa Olli Koivunen kuskasi isänsä valmentaman Jugadorin (13,8a) voittoon ja Bismarck Comeyn (14,1a)kakkoseksi.
Iso uutinen Koivusille oli, että tallin hevonen on saanut ensimmäistä kertaa kutsun Finlandia-Ajoon. Poikkeusvuonna "vain" 75.000 euron ykköspalkinnosta ajetaan Vermossa perjantaina 4. syyskuuta. Koivusen tallista mukana on Cameron Evo.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.