Paikalliset | 01.09.2022 11:20

Hyvinvoiva seniori -tapahtuma liikutti Tarvasjoella

Hyvinvoiva seniori -tapahtuma liikutti Tarvasjoella

Tarvasjoella järjestettiin keskiviikkona ensimmäistä kertaa Hyvinvoiva seniori -tapahtuma, jonka tarkoituksena oli innostaa Tarvasjoen ikäihmisiä liikkumaan ja samalla esitellä heille Liedon kaupungin palveluita. Tilaisuuden järjesti Liedon liikuntapalvelut, kotihoito ja keriatrinen poliklinikka yhdessä seurakunnan kanssa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun vastaavaa järjestettiin Tarvasjoella.

—Hyvät fiilikset tilaisuudesta. Nyt on jo väkeä paikalla yli odotusten, Liedon kaupungin hyvinvointiohjaaja Sari Lecklin kommentoi.

Noin parikymmentä kävijää vetänyt tilaisuus antoi myös järjestäjille mahdollisuuden tehdä yhdessä töitä ikäihmisten aktiivisen elämän eteen.

—Olemme yrittäneet tiivistää yhteistyötä liikuntapalveluiden kanssa, jotta saisimme luotua hyvinvointiketjun eri toimijoiden välillä, fysioterapeutti Jenni Wirtanen Liedon kaupungin kotihoidosta kertoo.

—Ja kun seurakunta on tapahtumissa paikalla, tulee myös fyysisen hyvinvoinnin lisäksi henkinen hyvinvointi huomioitua, Liedon seurakunnan vanhustyön diakoni Kaarina Saarenpää lisää.

Tapahtuma alkoi kahvittelulla seurakuntatalolla, jossa Sari Lecklin toivotti osallistujat tervetulleiksi ja kertoi Liedon liikuntapalveluiden uusista tapahtumista. Syksyllä alkavat bussimatkat Tarvasjoelta vesijumppaan Turkuun saivat yleisöltä pienet aplodit. Seurakunnan puheenvuoron jälkeen ryhmä siirtyi pihalle auringonpaisteeseen alkujumppaa varten, josta suunnattiin kävellen kohti Tarvasjoen hyvinvointikeskusta. Matkalla pysähdyttiin myös liikuntapisteille, joissa liikunnanohjaaja Mari Himanka veti kävijöille erilaisia kehonhuoltoa harjoittavia jumppaliikkeitä. Hyvinvointikeskuksessa Liedon kotihoito ja keriatrinen polikilinikka tarjosivat kävijöille erilaisia mittauksia ja liikuntapalvelut järjestivät tuolijumpan.

Kävijät olivat tapahtumaan tyytyväisiä.

—Pitkään on ajateltu, ettei Liedosta järjestetä tänne Tarvasjoelle mitään, mutta nyt tuli, toteaa Irma Saari.

—Nämä tapahtumat ovat tärkeitä, että pysyisi jaloillaan. Mutta miehiä on lähtenyt mukaan kumman vähän, kun on vain kaksi. Missä ovat Tarvasjoen miehet, hän kysyy.

 

Nuutti Ruokangas

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.