Urheilu | 14.10.2021 08:29

Harri Koivunen nostettiin eliittiin

Harri Koivunen nostettiin eliittiin

Harri Koivunen vastaanotti raviurheilijan kultaisen ansiomerkin. Vieressä olivat saman kunnian saaneet Tapio Perttunen (vas.) ja Pekka Korpi. Taustalla Bella Varjonen ja Erikasson, jonka Koivunen ohjasti kaksi kertaa ravikuninkaaksi.

Maaria Viikonlopun PM-ravien yhteydessä Metsämäessä vietettiin juhlahetki, kun lietolainen valmentaja-ohjastaja Harri Koivunen vastaanotti Suomen Hippoksen raviurheilijan kultaisen ansiomerkin. Viime vuosien Suomen voitokkain valmentaja on ohjastajana ajanut yli 42.000 voittoa ja omistajille rahaa 12,3 miljoonaa euroa. Valmentajana Koivusella on yli 1.740 ykköstä ja 5,3 miljoonaa euroa palkintoja.

Raviurheilijan kultainen ansiomerkki suodaan vain pitkän linjan huippuammattilaisille. Koivunen on kymmenes tunnustuksen saanut. Vastaavaan ovat yltäneet muun muassa Timo Nurmos ja Jorma Kontio sekä Metsämäen seremoniassa Koivusta onnitelleet Pekka Korpi ja Tapio Perttunen.
—Ravirata on ollut minulle pienestä pitäen kuin koti. Hevoset ovat täyttäneet elämäni. Ne ovat työkavereita, sanoi Koivunen juhlahaastattelussa.

Harri Koivunen, 60, on ohjastanut muun muassa neljä ravikuninkuutta ja derbyvoiton. Seremonioissa olivatkin mukana derbyvoittaja Ribaude ja Bella Varjosen tuoma tuplakuningas Erikasson, joka veti PM-lähdön esittelyn.

PM-titteli jäi Suomeen

Kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruuden vei hienolla esityksellä Hannu Torvisen ajama Parvelan Retu (21,2a) ennen Evartia (21,5a) ja Stallonea (21,9a). Paras ei-suomalainen oli viidenneksi ehtinyt norjalainen Nyland. Kylmäveristen montén PM-tittelin voitti norjalainen Sjö Kongen selässään Heli Perkiö, lämminveristen PM-montén ykkönen oli Tanskaa edustanut Nelly-Janiika Korpikosken ratsastama Ambrogio.

Kotiradan porukalle kertyi hyvää menestystä kaksipäiväisissä raveissa. Heti lauantain avauksen voitti Harri Koivunen Anna K.Gardenilla, ja kolmostilalla säesti ruskolainen Niko Niinikoski Angela D. Gardenilla. Koivusen talliin lauantain toisen voiton toi Macy, kakkossijan juoksi Bella Varjosen Varjonova, ja kolmossijoja ottivat tarvasjokelaisen Reijo Anteroisen Kopsu sekä Olli Koivusen ohjastama Arto Hammarin treenaama Unnan Tähti.

Sunnuntain aloitti Bella Varjosen Ainon Aaria kakkossijalla perässään Jyrki Filatoffin Jokirannan Jussi. Mikko Huttusen ajama Kopsu otti lauantain kolmosen perään voiton, ja samassa lähdössä lietolaisen Kenneth Danielsenin treenaama Vieski oli kolmas.

Turun Hippos ilmoitti lauantain yleisömääräksi 1.742 ja sunnuntain 1.054 henkeä. Suunta on ollut laskeva, sillä vielä 2010-luvun alussa PM-ajojen yleisömäärä lähenteli viittä tuhatta.

Kaksoisvoittojen tiistai

Tiistaina kilpailtiin Teivossa. Ensin otti Bella Varjonen kaksoisvoiton valmentamillaan Ainon Aarialla ja Varjostainilla. Tammakriterium-revanssissa kaksisvoiton vei Kenneth Danielsen itse ajamallaan Dusktodawn Boogiella ja Olli Koivusen kuskaamalla Speedy Norwegianilla.

Teivossa Olli Koivunen ajoi voitot isä-Harrin valmentamalla Rarity Redillä ja Zest Boylla. Harri Koivunen yllätti illan lopuksi ohjastamalla Bella Varjosen Brilliant Shaden kakkoseksi. Yllätys pamautti voiton vieneen Mauno Laurilan Zen Fondantin kanssa kaksarin kertoimeksi yli 169.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.