Paikalliset | 28.03.2024 11:15

Biisien tappaja

Biisien tappaja

Lietolainen Alina Knuutila haaveilee kansainvälisestä artistiurasta. Uralle hän haki ponnahdusta osallistumalla The Voice of Finland -laulukilpailuun.

The Voice of Finland -laulukilpailun valmentajat ovat heti myytyjä. Lietolainen Alina Knuutila ei ehdi laulaa montakaan sekuntia, kun neljästä tähtivalmentajasta kolme kääntää tuolinsa.

Lopulta jokainen, Sanni, Elastinen, Maija Vilkkumaa ja Arttu Wiskari, toivoo, että Knuutila valitsi hänet, tulisi hänen tiimiinsä.

—Kuule Alina. Olet juuri sellainen laulaja, jonka takia olen kiinnostunut istumaan tässä tuolissa, aloittaa Sanni.

Muut yhtyvät kehuihin: upea ääni, karismaattinen laulaja, mielettömän lahjakas.

Lopulta Knuutila päättää liittyä Elastisen valmennettavaksi. Päätös ei ollut helppo, Knuutila myöntää.

—Olisin yhtä hyvin voinut mennä Sannin tiimiin. Mutta olin etukäteen pohtinut, että mieluiten menisin Elastisen tiimiin, ja päätin pitäytyä siinä.

Edellissunnuntaina televisiosta nähtiin The Voice of Finlandin kaksintaisteluvaihe, jossa Knuutila lauloi Avril Lavignen Complicated-klassikkoa toisen kisailijan, Hanna Paavilaisen kanssa. Knuutila voitti mittelön ja pääsee etenemään kisassa knockout-vaiheeseen.

Seuraavan kerran Knuutila nähdään The Voice of Finlandin lavalla tulevana sunnuntaina, 31. maaliskuuta.

Vahvaääniset naiset esikuvina

Mutta nyt ollaan Turussa, klassillisen lukion toisen kerroksen aulassa. Alina Knuutila kävi peruskoulunsa Ilmarisissa, nyt hän opiskelee lukion ilmaisulinjalla toista vuotta.

Ilmaisulinjalla ei suoranaisesti opiskella musiikkia, mutta se tukee sitä mitä 17-vuotias rakastaa: esiintymistä.

Kaikenlainen lavalla olo kiehtoo. Knuutila on harrastanut teatteria Turun Nuori Teatterissa. Viime vuonna hän esiintyi Tulitikkutyttö-musikaalissa.

Laulaminen vei mennessään jo alakoulun ensimmäisillä luokilla. Varsinaisilla laulutunneilla Knuutila ei ole käynyt, mutta kotijoukot ovat epäilemättä tukeneet musiikkiharrastusta.

—Molemmilla vanhemmillani on bändit. Iskä laulaa ja soittaa kitaraa, äiti soittaa pianoa.

—Minäkin osaan soittaa pianoa. Osaan soinnut ja säestää itseäni, mutten ole mikään Lady Gaga. Laulu on minun instrumenttini, hän jatkaa.

Musikaalisessa perheessä on vartuttu paljon soulin parissa, esimerkiksi Stevie Wonderin ja Bob Marleyn tahtiin.

Omia tämän hetken suosikkeja ovat Beyoncé ja Ariana Grande.

—Ihailen vahvoja ja vahvaäänisiä naislaulajia.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.