Paikalliset | 09.09.2021 08:26

Avoin päiväkoti Perhepesä on pedagoginen vaihtoehto

  • Varhaiskasvatuksenopettaja Ann-Katrin Silfver-Lehtinen esittelee lapsille sadonkorjuun porkkanoita. Kuvassa vasemmalta Fiia Sonck, Miana Harmanen, Anette Rauhala, Saaga Reinikainen ja Veeti Lauri.

  • Keskiviikkoisessa varhaiskasvatusryhmässä lapset esittelivät naamiaisasunsa ja osallistuivat lauluhetkeen. Penkillä tanssiin ja lauluun osallistuivat keijukainen Fiia Sonck, Frozenin Elsa Miana Harmanen, Lumikki Anette Rauhala ja Nuuskamuikkunen Vilho Piirainen.

Lieto Varhaiskasvatusta on Liedossa tarjolla myös avoimena toimintana. Palvelu on suunnattu kotihoidossa oleville lapsille, joille kuitenkin halutaan pedagoginen vaihtoehto päiväkoti- tai perhepäivähoitotoiminnalle. Koronapandemian aikana avoin varhaiskasvatustoiminta joutui olemaan suljettuna pitkään. Viime keväänä toimintaa jälleen avattiin ja tänä syksynä palvelun käytön suosio näkyy. Noin 80 lietolaista perhettä käyttää kyseisiä palveluja.

Avoimiin varhaiskasvatuspalveluihin kuuluu avoin päiväkoti sekä piha- ja varhaiskasvatuskerhot. Palveluja voi yhdistellä keskenään. Kerhot ovat maksullisia, mutta avoin toiminta ilmaista.

—Noudatamme Liedon kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaa, joka meitä ohjaa ja velvoittaa. Täällä on kaksi varhaiskasvatuksenopettajaa sekä kaksi lastenhoitajaa. Toiminta on monipuolista ja leikin ilo tärkein toimintamuotomme, unohtamatta oppimisen riemua, varhaiskasvatuksenopettaja Ann-Katrin Silfver-Lehtinen kertoo.

Sadonkorjuuta ja pihaleikkejä

Keskiviikkoaamuna avoin päiväkoti Perhepesän 4—5-vuotiaiden varhaiskasvatuskerhon ryhmä sudet kokoontui sadonkorjuun ja naamiaisten merkeissä kolmituntiseen tapaamiseensa. Se sisälsi laulua, leikkiä sekä sadonkorjuun antiin tutustumista. Sisätiloissa kokoontuva ryhmä antaa vaihtoehdon päiväkodille ja se järjestetään kaksi kertaa viikossa.

Avoimen päiväkodin pihalla olevaan toimintaan vanhemmat voivat puolestaan saapua lastensa kanssa. Normaalisti toiminta järjestettäisiin sisätiloissa, mutta koronan takia ollaan toistaiseksi ulkona. Jatkossa rajoitusten hellittäessä tarkoitus on siirtyä takaisin sisätiloihin Perhepesään.

—Korona-aikana keväällä meillä oli viiden aikuisen rajoitus. Olemme olleet ulkona siitä syystä, että kaikki pääsisivät mukaan. Parhaimmillaan mukana on ollut yhdeksänkin perhettä, varhaiskasvatuksenopettaja Tarja Vähä-Mäkilä kertoo hiekkalaatikon reunalta.

Vähä-Mäkilä kertoo avoimen toiminnan tuovan vanhempia yhteen. Kahvikupin ääressä äiditkin tutustuvat toisiinsa. Mukaan toimintaan on tuotu myös aivan pieniä vauvoja, joten sisätiloihin siirtymistä odotetaan kovasti, jotta vauvat pääsevät ryömimään Perhepesän lattioilla totuttuun tapaan.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.