Paikalliset | 05.08.2021 08:51

Asemanseudulle suunnitellaan lastenkotia

Asemanseudulle suunnitellaan lastenkotia

Humana Oy:n lastensuojelun asumisyksikköä suunnitellaan rakennettavaksi osoitteeseen Elotie 23, suurin piirtein Häntelänkujaa vastapäätä. Tontin länsipuolella on kolme rakentamatonta omakotitonttia.

Lieto Asemanseudulle, Tammentuvan päiväkodin naapurissa sijaitsevaan Pahkapuistoon suunnitellaan lastensuojelun asumisyksikköä. Hankkeen takana on Humana Asumispalvelut, ja 14-paikkaiseksi suunnitellun asumisyksikön rakentajana toimii Mediset Hoivarakentajat Oy. Osoitteessa Elotie 23 sijaitseva tontti on kaavoitettu YS-alueeksi, eli sille voidaan sijoittaa sosiaalitoimea ja terveydenhuoltoa palvelevia rakennuksia.

Asiaa käsiteltiin kunnanhallituksessa alkukesästä ja tuolloin kunnanhallitus näytti hankkeelle vihreää valoa. Kunnanjohtaja Esko Poikela teki tontista vuokraamispäätöksen 20.7. Julkiseksi päätös tuli 28.7., josta käynnistyi myös kahden viikon valitusaika. Mikäli oikaisuvaatimuksia päätökseen ei tule 10.8. mennessä, saa viranhaltijan päätös lainvoiman ja vuokrasopimus voidaan allekirjoittaa.
Varsinainen rakentaminen vaatii vielä rakennusvalvonnan hyväksynnän. Mikäli hanke etenee lainvoimaiseksi ja toteutukseen, Humanan on tarkoitus aloittaa toimintansa Liedossa ensi keväänä.

Eilen keskusteltiin paikan päällä

Humanan lastensuojelupalveluiden toimialajohtaja Kimmo Huhtimo kertoo Liedon valikoituneen yhtiön uudeksi toimipaikaksi rakentajan välityksellä.
—Me teemme sijoittumispäätökset eri alueiden tarpeiden perusteella. Varsinais-Suomessa meillä on toimipisteet Paimiossa ja Loimaalla, ja Lieto tuntui houkuttelevalta. Tontin löysi rakentaja eli Hoivarakentajat Oy, Huhtimo kertoo.

Uudisrakennuksen ja Tammentuvan päiväkodin väliin on suunnittelussa jätetty noin sadan metrin viherkaista. Muutenkin rakentamisessa pyritään säilyttämään mahdollisimman paljon metsämaastoa. Suunnitelmissa lastensuojeluyksikköä kuvaillaan ”aistiystävälliseksi hirsirakennukseksi”.
Humana, Hoivarakentajat ja Liedon kunta järjestivät aiheen tiimoilta keskustelutilaisuuden alueen asukkaille eilen illalla. Tilaisuuden käänteistä ja paikallisten asukkaiden kommenteista voit lukea lisää verkkosivuiltamme myöhemmin tänään iltapäivällä.

Matti Lehtonen
 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.