Paikalliset | 04.01.2024 15:19

Apuvirtaa kaivattiin purevilla pakkasilla

Apuvirtaa kaivattiin purevilla pakkasilla

Pyhien jälkeen pakkaset vaikuttivat autojen akkuihin. Kuva: Maria Suomi.

Pureva pakkanen on nostanut hinaus- ja tiepalveluiden työmäärää ympäri Suomen kuluneella viikolla. Oili Jalosen toimitusjohtaja Veli-Matti Jalonen vahvistaa, että viikon ensimmäinen arkipäivä tiistai oli kiireinen.

—Takana on pitkät pyhät, jolloin autoja ei välttämättä käytetty moneen päivään. Aamulla kun ihmisten oli aika lähteä töihin, alkoi ilmenemään paljon akkuvikoja, Jalonen kertoo.

Akkujen voima ei riittänyt käynnistämään autoja.

—Kävimme antamassa apuvirtaa ja myös vaihtamassa akkuja asiakkaiden kotona tai työpaikalla.

Akkupulmien lisäksi jotkin autot olivat lähteneet liikkeelle, mutta hyytyneet tien varteen.

—Polttomoottoriautoissa öljyt voivat olla niin tahmeat, etteivät lähde kunnolla kiertämään. Tämä koskee etenkin vanhoja autoja. Toki tyyppivikojakin voi autoissa olla. Tekninen komponentti on aina kovilla näissä pakkasolosuhteissa.

Kaikkiaan yhteydenottoja tiistaina tuli noin kolminkertainen määrä tavanomaiseen verrattuna.

—Ehdimme auttamaan tiistaina 52 asiakasta. Puheluita tuli silti sitäkin enemmän, emmekä ehtineet joka paikkaan. Tien varteen jääneet priorisoitiin, jottei kukaan joudu olemaan kylmissään, Veli-Matti Jalonen sanoo.

Jalosen mukaan on normaalia, että vuoteen mahtuu yksi vastaava pakkaspäivä tai -viikko.

—Tällä kertaa tosin oli hämäävää, että vaikka pakkaslukema oli melko matala, oli ilma silti erikoisen kylmä. Itsekin olen istunut hinausauton kyydissä 3-vuotiaasta asti, mutten muista näin purevaa pakkasta koko elämäni ajalta. Juuri tästä syystä oli pakko huolehtia, että asiakkaat pääsevät ensin lämpimään, ja sitten vasta huolehdittiin autosta.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.