Paikalliset | 05.08.2021 08:38

Antti Mattila jatkamassa Ruskon kunnanvaltuuston puheenjohtajana

Rusko Valtuustoryhmät ovat sopineet Ruskon kunnan luottamushenkilöiden paikkajaosta.
Kunnanhallituksen puheenjohtajuus menee kokoomukselle, joka ehdottaa tehtävään Jussi Helesvirtaa. Kunnanhallituksen nykyinen puheenjohtaja Sisko Hellgren (kok.) ei enää asettunut ehdolle kesäkuun kuntavaaleissa.

Kunnanhallitukseen kokoomus ja keskusta saavat kumpikin kolme paikkaa sekä perussuomalaiset, SDP ja vihreät kukin yhden paikan.
Kunnanvaltuuston puheenjohtajuuden saa keskusta, joka ehdottaa tehtävään Antti Mattilaa. Mattila toimi puheenjohtajana myös päättyvällä valtuustokaudella.
Valtuuston varapuheenjohtajia on kolme. Tehtävät menevät kokoomukselle, SDP:lle ja perussuomalaisille.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakuntaa ja hyvinvointilautakuntaa johtaa kokoomuslainen, rakennus- ja ympäristölautakuntaa sekä tarkastuslautakuntaa keskustalainen. Teknisen lautakunnan puheenjohtajuus on jaettu kahden vuoden kausiin SDP:n ja perussuomalaisten kesken. Vihreät saavat varapuheenjohtajuuden hyvinvointilautakuntaan ja vasemmisto tarkastuslautakuntaan.
Ryhmien mukaan neuvotteluja on käyty sopuisasti, eikä neuvotteluissa muodostettu puolueiden välille koalitioita.

Uuden valtuuston ensimmäinen kokous pidetään maanantaina 16. elokuuta, jolloin valinnat vahvistetaan ja nimetään henkilöt kunnan toimielimiin.
 
Pekka Remes
 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.