Lieto hakee uutta johtajaa

Liedon kunnanjohtaja Terhi Isotalo jää eläkkeelle ensi vuoden kesäkuussa. Vuodesta 2007 kunnanjohtajana toimineella Isotalolla on kuitenkin pitämättömiä lomia sellainen määrä, että varsinainen viranhoito päättyy jo kevättalvella.

Lieto

Matti Lehtonen

Kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti paikka laitetaan hakuun heti. Työpaikkailmoitus löytyy jo tästä lehdestä, ja kunnanhallitus toivoo, että kunnanvaltuusto voisi päättää uudesta kunnanjohtajasta jo lokakuun kokouksessa. Syyskuun kokouksessa valtuusto päättää uudesta sivistystoimenjohtajasta ja marraskuussa ensi vuoden talousarviosta. Syyspuolen kokoukset ovat siis kaikki Liedon tulevaisuuden kannalta merkittäviä.

 

Haussa kokenut ja monipuolinen johtaja

 

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Mari Mikkola <$>(kok.) oli kuusi ja puoli vuotta sitten mukana valitsemassa nykyistä kunnanjohtajaa, silloin rivivaltuutettuna.

—Ainakin luottamushenkilön näkökulmasta katsottuna Terhin työhön voi olla erittäin tyytyväinen. Hänen vahva talousosaamisensa on ollut Liedolle vuosien varrella eduksi. Samaa toivon myös seuraavalta kunnanjohtajalta, Mikkola kiittelee kotonaan Loukinaisissa.
Tästä lehdestä löytyvässä työpaikkailmoituksessa mainittujen ominaisuuksien lisäksi Mikkola kaipaa uudelta kunnanjohtajalta ennen kaikkea johtajuutta ja tulevaisuuteen katsovaa asennetta.
—Talouden ja elinkeinoelämän tuntemuksen pitää olla vahvaa. Hankalina aikoina tarvitaan myös innostavaa ja motivoivaa johtajuutta. Päätöksentekokykyäkin pitää löytyä.
Sukupuolella ei Mikkolan mukaan ole väliä. Tällä hetkellä kunnan johtoryhmässä istuu vain yksi mies, kaavoitusjohtaja Markku Niemi.
<$>—Tärkeintä on löytää virkaan sopiva ja mahdollisimman pätevä henkilö. Sukupuolella tai puoluekirjalla ei ole väliä.

 

Liedon vetovoimaan pitää uskoa

 

Mari Mikkola uskoo Liedon houkuttelevan päteviä ja ansioituneita hakijoita kunnanjohtajan valintaan. Joko kunnan sisältä tai sen ulkopuolelta.

—Voi olla, että Liedostakin löytyy hakijoita. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että voisi olla virkistävää saada kunnanjohtaja lähimpien piirien ulkopuolelta. Toki saatan muuttaa mielipiteeni, kun näen ketkä virkaa hakevat.
—Keskusteluja sopivista henkilöistä käydään varmasti kulisseissa seuraavan kuukauden ajan, vastaa Mikkola kysymykseen omien verkostojensa hyödyntämisestä rekrytoinnissa.
Entä aikooko kokenut toisen polven kuntapoliitikko, yksityisyrittäjä ja tunnettu lietolainen hakea virkaa itse?
—Ei, en. Tämä rooli luottamushenkilönä riittää minulle hyvin.

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä