Kuningas kahden vuosikymmenen takaa on juhlakiertueellaan

TortinmäkiRauli Ala-KarviaVuonna 1993 tangokuninkaaksi kruunattu turkulainen Sebastian Ahlgren tekee parhaillaan juhlakiertuetta, jonka yksi etappi on huomenna Tortinmäen lavalla. Mukana musisoimassa ovat myös puoliso Anri ja tangomarkkinoilla toissa vuonna debytoinut poika Tino.

Vain vuoden mittaisella muusikon kokemuksella kuningasrumbaan 22-vuotiaana päässyt tai joutunut Sebastian Ahlgren teki hulluina vuosina jopa 33 keikkaa kuukaudessa.
Kiireisimpien vuosien jälkeen Ahlgren veti rauhallisempaa linjaa.
—Tein keikkaa harkitummin, koska lapsia piti kasvatella.
Sebastianilla ja Anrilla on neljä lasta, joista esikoisella Tinolla on myös jo tytär.
Musikaalista perhettä on toivottu tanssilavoille, ja Sebastianin juhlakiertueella koko kolmikko on mukana. Sebastian ja Anri ovat myös levyttäneet yhdessä kappaleet Aamuaurinko<$> ja Mun anna tulla vierees sun, jotka pysyivät viikkokausia Tätä Suomi tanssii -listan kärjessä.
Vaikka Seinäjoen kruunajaisillasta on 20 vuotta, Sebastian Ahlgren sano muistavansa sen kuin eilisen päivän.
—Siitä alkoi kova meno. Meni muutama kuukausi ennen kuin oikein tajusi, mitä on tapahtunut.
Sebastian sanoo, että ehkä kuninkuus tuli hänelle liian nuorena. Poikaansa Tinoa isä varoitteli lähtemästä alalle saman ikäisenä.
—Poika meni karsintoihin kuitenkin minulta salaa ja pääsi 20-vuotiaana Seinäjoelle saakka. Minusta tangon tulkintaan tarvitaan sen verran elettyä elämää, että tietää mistä tangossa on kysymys.
Sebastian Ahlgren pitää tämänvuotista kuninkaallisten valintaa oikeaan osuneena.
—Seurasin kilpailua Hansan semifinaalista lähtien. Kyösti Mäkimattila nosti tasoaan koko ajan. Tuomaristo teki hyvän ratkaisun samoin kuin kuningattaren kohdalla.
—Tangokisassa ei ratkaise yksi laulu, vaan kokonaisuus.
Sebastian Ahlgren sanoo, että tänä vuonna oli kolme voittajaa: kruunatut Kyösti Mäkimattila ja Heidi Pakarinen sekä miesten sarjassa vasta maalisuoralla taipunut Leif Lindeman.
—Kyllä Leif muistetaan tästä kilpailusta myös, vaikkei hän voittanutkaan.
Huomenna Tortinmäen lavan tansseissa esiintyy laulava Ahlgrenin perhe Sebastianin nelimiehisen orkesterin Mister Q:n kanssa.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä