Itä-Nuolemo muuttui kaavavaiheessa Talviniityksi

4.9.2018 Liedon kunnan iso kaavahanke Nuolemon ja Tyllin asuinalueiden itäpuolella on valmis. Asemakaava-alueen pinta-ala on reilut 17 hehtaaria, ja sinne on osoitettu 58 omakotitonttia sekä neljä rivitalotonttia.

Kulkuyhteydet uudelle asuinalueelle kulkevat tulevaisuudessa Ruohomäentien kautta. Nykyään Tylliin päättyvä tie aiotaan jatkaa ja liitää Hämeentiehen Ankan kylän kohdalla. Samalla nykyinen Mikolantien yksityistieliittymä poistuisi käytöstä. Näin arkinen kulku Talviniittyyn pyrittäisiin ohjaamaan Hämeentieltä pohjoiseen, ei Nuolemon ja Tyllin asuinalueiden läpi.
Itä-Nuolemon nimi todettiin kaavavalmistelussa turhan kolkoksi, eikä sillä koettu olevan tonttikauppaan houkuttelevaa vaikutusta. Siksi alue nimettiinkin uudelleen Talviniityksi. Talviniityntie päättyy nykyisellään kunnan maankaatopaikalle, joka sijaitsee kaava-alueen pohjoispuolella.
Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi Itä-Nuolemon kadut ja puistot esitetään nimettäviksi Suomen presidenttien mukaan. Alueen asukasluku kaavan toteutumisen jälkeen on noin 200. Kaava-alueelle on suunniteltu leikkikenttää vanhan ja uuden alueen väliselle alueelle.
Uusi kaava-alue on lähes kokonaan kunnan omistuksessa ja kunnallistekniikka on suunniteltu toteuttaa ja tontit luovuttaa vuosina 2019—2020.
Asemakaava etenee seuraavaksi kunnanhallituksen käsittelyyn.

Matti Lehtonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä