Rusko vaihtoi kunnanjohtajaa pitemmittä puheitta

30.8.2018 Ruskon valtuusto valitsi yksimielisesti uudeksi kunnanjohtajaksi 16. syyskuuta alkaen hallintotieteiden maisterin Kari Lehtisen. Yhtä yksimielisesti myönnettiin nykyiselle kunnanjohtajalle Harri Hiitiölle ero virasta 15. syyskuuta lukien.

Lehtinen on toiminut Ruskon kunnan palveluksessa lokakuusta 2000 alkaen, ensin kunnansihteerinä ja sitten hallintojohtajana.
Kunnanvaltuusto taputti Lehtisen valinnalle. Tämä totesi, että paljon on tehtäviä edessä, mutta hän uskoo haasteista selvittävän yhteistyössä valtuutettujen kanssa.
—Henkilöstö on organisaation tärkein voimavara, Lehtinen muotoili ja sanoi ovensa olevan aina avoinna myös kuntalaisille.
—Näillä mennään, Lehtinen tiivisti.
Eroava kunnanjohtaja Harri Hiitiö toivoi Ruskolle rohkeutta ottaa kiinni toimintaympäristön muutoksista, jotka väistämättä ovat käsillä.
Hän sanoi, ettei puolentoista vuoden aikana onnistunut siirtämään Ruskolle sitä, mikä elämässä on tärkeintä.
—Jos ei vuori tule Muhammedin luo, Muhammedin on mentävä vuorten luo, Hiitiö vertasi haluaan muuttaa töihin lähemmäksi asuinseutuaan.
Hiitiö siirtyy syyskuussa Pyhärannan kunnan johtoon.

Hallintojohtajan nimike muuttuu

Valtuusto hyväksyi hallintojohtajan virkanimikkeen muuttamisen talous- ja hallintojohtajaksi.

Valtuusto päätti talous- ja hallintojohtajan viran kelpoisuusehdoksi soveltuvan korkeakoulututkinnon.
Kelpoisuusehtoja väljennettiin aiemmin kaavaillusta vielä ennen valtuuston kokousta kunnanhallituksessa. Alunperin vaatimuksena oli lisäksi kunnallis- ja taloushallinnon sekä it-asioiden riittävä tuntemus.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä