Yli-Maarian koulu käyttöön loppiaisen jälkeen

7.8.2018 Viime vuoden helmikuussa aloitettu Yli-Maarian koulun ja monitomitalon rakentaminen saadaan valmiiksi niin, että koulu voi aloittaa uusissa tiloissa loppiaisen jälkeen, maanantaina 7. tammikuuta.

Ypsilon-monitoimitaloon siirtyy Paattisten, Moision, Yli-Maarian ja Jäkärlän koulupiirin 7.—9. luokkien opetus, joka vielä syyslukukauden järjestetään Tommilan koulutalossa.
Yli-Maarian koulu aloittaa hallinnollisesti toimintansa jo tässä kuussa. Syyslukukauden 2018 ajan kaikki alakoululaiset opiskelevat vielä Moision yksikössä ja yläkoululaiset Tommilan koulutalossa. Tammikuussa pääkoulu aloittaa toimintansa uudessa monitoimitalossa, ja pieni osa 1.—6. luokista jatkaa edelleen Moision yksikössä.
Ypsilonia luonnehditaan on tulevaisuuden oppimis- ja kasvatusympäristöksi, jossa toimii noin 700 perusopetuksen oppilasta, noin 120 varhaiskasvatusikäistä, kirjasto, nuorisotoimi, kouluterveydenhuolto ja neuvola.
—Opettajakunta muodostetaan Moision koulun 1.—6. ja Raunistulan koulun 7.—9. luokkien opettajista. Alakoululaiset tulevat nykyisen Moision koulupiirin alueelta ja yläkoululaiset Moisiosta, Paattisilta ja Jäkärlästä, kertoo koulun rehtori Marianne Ulfstedt.
Jäkärlästä Yli-Maariaan on rakennettu kivituhkapintainen valaistu kävely- ja pyörätie joka mahdollistaa Jäkärlän yläkoululaisten kulkemisen uuteen kouluun ilman koulukuljetuksia. Yhteys helpottaa ja lyhentää myös kirjaston ja nuorisotilojen käyttäjien kulkua Jäkärlästä.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä