Vilkkimäkeen nousee rivitalo

17.5.2018 Vilkkimäen meijeri ja sen ympäristö ovat viime vuosina nousseet elämänsä loistoon. Risto Vilo ja Timo Hakkarainen ovat kunnostaneet rakennuksen ja siistineet pihan, alakerrassa toimii useampi yritys ja yläkerran kahdeksan asuntoa ovat jatkuvasti täynnä. Vilkkimäen meijeri on noussut kunnan markkinoinnissakin Vanhalinnan, Nautelankosken ja Littoisten Verkatehtaan porukkaan.

Tällä viikolla Vilkkimäessä lyötiin kuokka maahan ja aloitettiin rivitalon rakennustyöt. Lietolaisten Vilon ja Hakkaraisen Vilkkimäki Oy rakennuttaa meijerin taakse neljän asunnon kaksikerroksisen rivitalon. Talosta tulee Hakkaraisen mukaan maisemaan ja miljööseen sopiva.
—Ei tähän ympäristöön voi mitään laatikkoa laittaa. Ulkoapäin siitä tulee vanhan näköinen, sisällä on nykytekniikkaa. Kivitalo tehdään, sen verran olen kiveen materiaalina tykästynyt meijeriprojektin aikana, Timo Hakkarainen kertoo.
Paalutukset paikalla saatiin valmiiksi eilen. Peltomaahan teräspaalut upposivat 33 metriä.
—Meijeri on aikanaan rakennettu suoraan laatalle, ja painunut vähän eteläpäädystään. Yksi teräspaalu kantaa muistaakseni 50 tonnia, eli rivitalon pitäisi pysyä ryhdissään.
Valmista pitäisi olla vuoden 2019 syksyllä.

Historiallinen miljöö kiinnostaa ostajia

Rivitaloyhtiötä varten maata on lohkottu naapuritonteista niin, että taloyhtiöllä on tulevaisuudessa myös omaa pihaa. Asuntojen pohjapinta-ala on 64 neliömetriä, yläkerrassa neliöitä on vaihtelevasti asukkaiden toiveiden mukaan ja lämmitysratkaisuna jokaiseen asuntoon asennetaan ilmavesipumppu.

—Maalämpö olisi ollut suurinpiirtein samanhintainen, mutta tässä ratkaisussa jokainen asukas säätää itse omat lämpötilansa, eikä joudu osallistumaan naapurin lämmityslaskuihin, Timo Hakkarainen perustelee.
Yksi asunnoista on jo myyty, ja kiinnostusta ollut valtavasti.
—Aika yllättynyt olen, mikäli syksyllä on vielä asuntoja myymättä.
Liedossa ja maakunnassa laajemminkin rakennetaan nyt paljon. Vilkkimäkeläiset käyttävät rakentamiseen aliurakoitsijoita, ja kun vaikkapa paalutusfirmalla on paljon töitä, tuppaavat hinnatkin nousemaan.
—Kolme vuotta sitten tämä olisi kannattanut tehdä, mutta silloin olivat viikkorahat loppu. Meillä on Riston kanssa ollut aina matematiikka nelonen ja uskonto kymppi, Hakkarainen virnistää.

Matti Lehtonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä