Paattisten pappila toistaiseksi seurakuntakäytössä

Paattisten pappilaa ei toistaiseksi laiteta myyntiin.

Paattisten pappila saa ainakin toistaiseksi pysyä seurakunnan käytössä. Seurakuntayhtymän kirkkoneuvosto äänesti pappilan pitämisestä myytävien kiinteistöjen listalla. Äänestyksen lopputulos oli, että myyntilistalta poistettiin Paattisten pappila ja Papinholman seurakuntakoti Kaarinassa.

Kahdeksasta seurakuntatilasta yhtymä on valmis säästösyistä luopumaan. Maarian seurakunnan alueella nämä ovat Taskulan seurakuntakoti ja Runosmäen seurakuntakoti. Asiasta päättää lopullisesti 31. lokakuuta kokoontuva yhteinen kirkkovaltuusto.
Paattisten pappila on rakennettu vuonna 1960. Edellinen Paattisten seurakunnan kirkkoherra asui pappilassa, mutta kirkkoherran vaihduttua pappila ei enää ole asuinkäytössä, vaan se on otettu kokonaan seurakunnan käyttöön.
Kiinteistötoimiston mukaan rakennus on huonossa kunnossa. Rakennus on painunut epätasaisesti, mikä on aiheuttanut repeämiä julkisivuun. Pappila on öljylämmitteinen, ja vanhan maanalaisen öljysäiliön mentyä huonoon kuntoon on uusi säiliö asennettu maan pinnalle. Öljykattilat ja poltin ovat vanhoja.
Mikäli rakennus pidetään seurakuntien omistuksessa, on siihen tulossa huomattavia kustannuksia peruskorjausten vuoksi. Siksi rakennuksesta olisi luovuttava. Toiminta voidaan siirtää takaisin seurakuntatalolle, kunhan toiminta-ajat suunnitellaan uudelleen.
Pappilassa toimii bändikerho ja diakonian päivystys kerran viikossa. Lisäksi on erilaisten ryhmien kokoontumisia kerran kuukaudessa.
Yhtymän tavoitteena on myydä myydä tai vuokrata pappila omakotitaloksi nykyisessä kunnossaan, kun seurakunta ei enää tarvitse tiloja.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä