Kunnon treeniä yrittäjyyteen

Räppi soi ja energiajuomaa kului, kun merkonomin- ja datanominalut kehittelivät villejä yritysideoitaan Liedon amiksessa vuorokauden mittaisella Nuori Yrittäjyys 24 h -leirillä.

Ensimmäisen vuoden opiskelijat perustivat ryhmissä kuvitteellisia yrityksiä ja koittivat sitten myydä liikeidean eteenpäin. Paikallisista yrittäjistä koottu raati palkitsi leirin päätteeksi parhaana pitämänsä idean.
Yhdessä ryhmässä kehiteltiin kuumeisesti käänteentekevää Watch it -kellotietokonetta, joka yhdistää kellon ja tietokoneen yhdeksi tuotteeksi.
—Enää ei tarvitse kantaa erikseen läppäriä, kun tietokone on aina ranteessa. Kellonmuotoinen tietokone heijastaa pöydälle hologrammina näytön ja näppäimistön, selittivät suunnittelijat.
Nettikaupassa jokainen asiakas voi suunnitella omanlaisensa kellotietokoneen ja viestittää sillä sitten tiettyä statusta. Näkyvyyttä Watch it -kellotietokoneelle haetaan verkkomainonnan kautta ja tulopuolta myymällä yrityksille mainostilaa laitteen näytönsäästäjään.
—Opiskelu tällä tavalla on tosi vapaata ja tosi hauskaa. Meillä on hyvä ryhmä, jossa ideat jalostuvat kompromissien kautta. Haluamme mullistaa käsityksen teknologiasta, uhosivat isänmaan toivot.
Opinnoissa on käyty alkusyksy läpi yritystoimintaa, joten peruskäsitteet ovat tuttuja. Nyt niitä päästiin soveltamaan toden teolla käytäntöön.

Inspiraatiota esimerkin kautta

Liedon ammatti- ja aikuisopisto on tiiviissä yhteydessä paikalliseen yrityselämään. Yksi ilmentymä tästä on vuotuinen Nuori Yrittäjyys 24 h -leiri, joka avaa opiskelijoille yrittäjyyttä monesta kulmasta.

Leirin kapteenina toimi toisen vuoden opiskelija Matias Salmela, joka oli viime vuonna mukana leirillä kisaamassa parhaan liikeidean tittelistä.
—Vuorokauden leiri oli tosi opettava kokemus. Tuomaroinnin lisäksi yrittäjät kertoivat omasta yrittäjyydestään, mistä voi saada inspiraatiota, tuumasi Salmela.
Jalkapallon harrastajana häntä itseään kiinnostaisi tällä hetkellä urheilukauppayrittäjyys. Tuleva työssäoppimisjakso urheiluliikkeessä saattaa antaa vahvistusta Matias Salmelan ammattihaaveille.
Tämän syksyn leirillä lietolainen sisustusalan yrittäjä Varpu Malkamäki puhui opiskelijoille yrittäjyydestä ammattina. Sari Eskola Myymälä Mielikuvat Oy:stä kertoi heille oman yritystarinansa.
Parhaan liikeidean palkinneeseen tuomaristoon kuuluivat Liedon Yrittäjistä Leena Lehtonen (KAR-Lehtonen Oy), Juha Aalto (Terveystalo), Juhani Laurikainen (Asianajotoimisto Laurikainen & Haavisto Oy) ja Sari Eskola (Myymälä Mielikuvat Oy).

Kommentit   

 
0 #1 Hannu Koskela 01.10.2013 10:11
Testikommenttia tähänkin juttuun...
Lainaa
 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä