Rusko etsii talouden sopeutuskeinoja: Katuvaloja sammuksiin ja huoneiden lämpötila alas

Toimista kahta vaille kaikki ovat säästöjä. Päivähoidossa arvioidaan tulonlisäystä kertyvän 35.000 euroa asiakasmaksujen lisääntymisenä asiakasmäärän kasvun vuoksi, ja teknisessä toimessa korotetaan vesi- ja jätevesimaksun perusmaksua.
Taloustyöryhmä esitteli sopeutusohjelman maanantaina kunnanhallitukselle, joka esittää sen ensi maanantaina kokoontuvan kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.
Säästökeinoina ovat muun muassa katuvalojen sammutus tai paloaikojen lyhentäminen. Kiinteistöjen lämpötilan laskemisesta kertyy myös säästöjä. Yhden asteen pudotus pienentää kulutusta viisi prosenttia.
Kirjastossa kirjallisuushankintaa vähennetään kymppitonnilla, ja 7.000 euroa kertynee lomarahasäästöistä, kun varttuneempi henkilöstö eläköityy.
Tekninen sektori lopettaisi sijaitsen käytön muun muassa siivouksessa. Tietokoneiden automaattiseen sammutukseen pyritään, mikä pienentää sähkölaskua.

 

Perusmaksuun kaksi euroa lisää

 

Kuntalaista kirpaiseva ehdotus on vesi- ja jätevesimaksun perusmaksun korottaminen kahdella eurolla lokakuun alusta. Rahaa tulisi lisää tänä vuona 12.750 euroa ja pysyvän ratkaisuna vuositasolla 51.000 euroa.

Kaavoitus- ja rakennuslautakunta nipistää tehostamalla toimisto- ja hallintopalveluita sekä lopettamalla kasvihunepäästöjen seurannan.
Kunnanhallitus laski alentaneensa jo menoja 29.000 euroa, muta toisaalta eläkemenoperusteiset maksut sekä laskujen ja asiakirjojen kierrätys- ja arkistointijärjestelmän Rondo päivitys ylittävät arvion, joten vaikutus on nollassa.

 

Puolivuotispaperiin ei sote-menoja

 

Ruskon ensimmäisen vuosipuolikkaan osavuosikatsauksen tekemistä vaikeuttaa se, että sosiaali- ja terveydenhuollon puolivuotistoteumatietoja ei ole vielä ollut käytettävissä. Ne saadaan Raisiosta vasta ensi kuussa. Kunnanhallitus merkitsi tietoonsa saatetuksi osavuosikatsauksen ajalta 1.1.—30.6.2013 ja toimittaa sen valtuutetuille tiedoksi.

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä