Liedon työttömien joukko kasvoi vuodessa kahdella sadalla

Tuoreet työvoimahallinnon työttömyysluvut ovat tylyä luettavaa. Työttömien määrä lisääntyi kesäkuusta heinäkuun loppuun tuntuvasti, mutta vielä suurempi kasvupyrähdys näkyy verrattaessa tilannetta vuoden takaiseen.

Liedossa työttömien määrä on kasvanut vuodessa 202 hengellä. Työttömiä on nyt 693 ja työttömyysprosentti 8,4.
Ruskolla muutos ei ole ollut yhtä jyrkkä. Työttömiä on nyt 213 ja työttömyysaste 7,2 prosenttia.
Turku kyntää syvällä: työtä vailla on 14.499 turkulaista eli 16,3 prosenttia työvoimasta.
Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistojen alueella työttömien osuus työvoimasta oli 12,7 prosenttia, kun koko maan työttömyysprosentti on 12,2.
Heinäkuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla maakunnan työ- ja elinkeinotoimistoissa 1.500 kappaletta eli kuutisen prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Liedossa oli avoimia työpaikkoja 20, Ruskolla kuusi ja Turussa 841.
Alle 25-vuotiaiden työttömien määrä kasvoi. Liedossa oli nuoria vailla työtä 104, Ruskolla 30 ja Turussa 2.226. Yli vuoden työttömänä olleita on Liedossa 108, Ruskolla 39 ja Turussa 3.467.
Kysynnän hiljeneminen sekä viennissä että kotimarkkinoilla näkyy myös työllisyydessä: kaikilla ammattialoilla ja -ryhmissä työttömyys on kasvussa. Työttömyyden kasvuvauhti ei suuresti eroa alojen välillä. Voimakkainta kasvu oli kaupan alalla, sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä hallintotyössä.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä