Maanteiden valoja pimennetään yötuntien ajaksi

Varsinais-Suomen Ely-keskus aloittaa tievalaistuksen yöaikaiset sammutukset Liedossa, Ruskolla ja pohjoisessa Turussa huomisesta alkaen. Yösammutuksia testattiin vuoden ajan muun muassa Ruskon ja Vahdon välillä, ja palaute on ollut vähäistä.

—Enemmän asukkaat ovat olleet tyytyväisiä siitä, ettei valoja polteta turhaan yöaikaan, Ely-keskuksen tienpidon asiantuntija Juha Mäki <$>mainitsee.
Ruskon ja Vahdon taajamien välillä tievalaistukset pimenevät öisin kello 01.00 ja syttyvät uudelleen 04.00.
Liedossa pimennetään Vanha Tampereentie eli maantie numero 222. Pimennysalue alkaa Ilmaristen kiertoliittymän jälkeen ja jatkuu aina Auran rajalle asti. Auran puolella rajaa tievalaistusta ei ole lainkaan. Myös Kurkelantie pimennetään vanhainkodin ja Vilkkimäen väliseltä osuudeltaan. Liedon puolella tievalot ovat pimeinä puolesta yöstä aamuviiteen.
Säkyläntie, tienumeroltaan 204, pimennetään Turun ja Liedon rajalta aina Tortinmäkeen asti. Valot ovat pois päältä 01.00—04.00.
Myös Hämeentien varren tievalaistusta kytketään pois päältä öiden ajaksi. Pimennysalue ulottuu Liedon ja Tarvasjoen rajalta Hämeentien ja Hämeen Härkätien risteykseen.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä