MS Parman Maija Sianoja SM-pronssille suunnistuksen pitkällä matkalla

28.8.2018 Luonterin pinnasta 100 metriä kohoava Mikkelin Neitvuori tarjosi mahtavat puitteet ja kansainvälisen tason radat suunnistuksen SM-kilpailuissa 26. elokuuta.

Pitkän matkan luonteen mukaisesti reitinvalintojen onnistumisella oli suuri merkitys kilpailussa menestymiseen.
MS Parman Maija Sianoja sijoittui pronssille.
—SM-kulta meni kahteen reitinvalintavirheeseen. Pitkällä välillä oli aluksi tarkoitus mennä oikealta, mutta ajauduin vasemmalle puolelle rastiväliviivaa. Vasemmalta kulkeva reitti oli kuitenkin selkeästi hitaampi kuin alkuperäinen suunnitelmani, kertoi Sianoja maalissa.
—Lopussa valitsin mäen kierron oikealta, ja se osoittautui hitaammaksi kuin vasemmalta mäen kiertävä reitti, jatkoi Sianoja.
Naisten SM-kilpailun ylivoimaisesti nopein oli Sianojan seurakaveri MS Parman Anastasia Rudnaya, mutta hän juoksi SM-kilpailun ulkopuolella. MS Parman menestystä täydensi Tiia Istolahti 12:nnella sijallaan.
Miesten 14,7 km:n reitillä MS Parman Sami Hämäläinen oli seitsemäs osoittaen mainiota syyskuntoa.
—Loppupuolella olin jo tummumassa mutta sain pidettyä kolme minuuttia perään startanneen Heinaron selän näkyvissä ja loppu tuli hyvin, kertasi Hämäläinen kisansa vaiheita maalissa.
Nuorten sarjoissa SM-kultaan ylsi MS Parman Akseli Ruohola 20-vuotiaiden sarjassa, ja hopeaa suunnisti saman seuran Tessa Salmia tyttöjen 16-sarjassa. SM-plaketeilla olivat Aleksi Karttila (6.) ja Wille Laitamäki (7.) H16-sarjassa.
Ikäsarjoissa Turun Tienoon levikkialueen seuroista mitalin ottivat MS Parman Sanna Paukkunen (1. D40), Outi Sareila (3. D40) sekä Maarian Mahdin Pirkko Kalliola (3. D65).