MS Parma seitsemäs Nuorten Jukolassa

23.8.2018 Vuoden 2018 Nuorten Jukolan viestimestaruudet ratkottiin lauantaina Saarijärvellä. Viestiin osallistui 145 joukkuetta, suunnistajia oli 1.015.

MS Parma osallistui kilpailuun kolmella joukkueella. Ykkösjoukkue sijoittui hienosti seitsemänneksi, sijoitus parani parillä pykälällä viime vuodesta. Enemmänkin oli luvassa, kun joukkue vaihtoi kärjessä viidennelle osuudelle. Viestin voitti Kouvolan Suunnistajat, Espoon Suunta oli toinen ja kirkkonummelainen Lynx kolmas. Kansainvälistä väriä viestiin toivat ruotsalaisjoukkue ja kymmenen venäläisjoukkuetta.
MS Parma ykkösjoukkueen alku sujui hyvin suunnitelman mukaan. Wille Laitamäki avasi viestin vahvalla juoksulla tuoden joukkueen vaihtoon neljäntenä runsaat kaksi minuuttia johtaneesta JRV:stä. Toisella osuudella kärki tiivistyi venäläisen Nord Westin johdolla. Aleksi Karttilan ero kärkeen pysyi samana, pidemmän hajonnan vuoksi sijoitus vaihdossa tippui muutaman sijan ollen seitsemäs.
Seuraavat kaksi osuutta viestissä oli tarkoitettu 14-vuotiaille, ja näillä osuuksilla Lotte-Line Ekström ja Jussi Ankelo onnistuivat erinomaisesti. Lotte oli osuutensa toiseksi nopein ja Jussi Ankelo pojissa nopein. Jussin tullessa vaihtoon oli MS Parma noussut viestin kärkeen yhdessä Espoon Suunnan kanssa.
Kahdella seuraavalla osuudella MS Parman viestiä veivät Elsa Ankelo ja Tessa Salmia. Molemmille tuli matkalla pieniä koukkuja, joiden myötä ankkuriosuudelle päästiin sijalla 4, noin viisi minuuttia kärjessä vaihtaneen Espoon perässä.
MS Parman ankkurina oli Oskari Lepistö, jolle ei tällä kertaa osunut paras päivä.
—Lähdin tavoittelemaan kolmatta sijaa ja aloitin vauhdikkaasti. Pummeja kuitenkin tuli useammalle rastille, ja jalatkaan ei oikein toimineet.Tänään ei ollut minun päiväni fyysisesti eikä suunnistuksellisesti, kommentoi Oskari suoristustaan maalissa.
Pienoinen pettymys haihtui kuitenkin palkintopallilla, missä joukkue pääsi pokkaamaan myös kunniapalkinnot.
Kolmosjoukkue taisteli maaliin omalla tasollaan ja oli 90:s. Kakkosjoukkueen kohtaloksi tuli hylkäys yhden oikean rastin leiman puuttuessa. Kokemusta tuli kuitenkin isosta viestistä ja loppuajallaan joukkue olisi ollut 54:s.