Koivuselle ja Edward Alelle Malja-ajo

14.8.2018 Olli Koivunen vieraili kymmenvuotiaan ruunan Edward Alen kärryillä lauantaina Ylivieskan raveissa. Meno oli sen verran vauhdikasta, että valjakko hankki Malja-ajon kymppitonnin ykköspalkinnon ajalla 13,5a. Saman ajan sai kakkoseksi ehtinyt Ari Moilasen ajama Bret Boko.

Lietolaislähtöinen Olli Koivunen ajoi Edwad Alea nyt kolmannen kerran. Ensiyritys viime vuoden elokuussa toi Suomen mestaruuden ja 30.000 palkintorahoja. Toisen kerran sama valjakko oli Ruotsin Halmstadissa viime syyskuussa ja sijoittui viidenneksi. Yli 400.00 euroa tienanneen ruunan omistaa Harju Trot Oy Lappeenrannasta.
Vahtolaisen Bella Varjosen valmennettavat Topper ja Varjomanni osallistuivat Ylivieskan Ruunaruhtinas-kisaan. Kahden matkan kisassa paremmin pärjäsi Topper, joka oli lauantain lähdön viides ajalla 27,9.
Porissa sunnuntaina teki huiman harppauksen lietolaisen Seppo Mäntynimen valmentama Amazing Warrior, joka meni alusta loppuun isoa kovaa ja voitti Kari Rosimon ajamana ajalla 13,2a. Edellinen paras aika oli 15,8a.
Lietolaisen Matti Lautamäen Sheikki kärsi nytkin laukkariesasta, mutta voittoa se ei estänyt. Arto Hammar ohjasti Sheikin ykköseksi ajalla 26,4. Lietolaisen Harri Koivusen ajama Rapin Aatos oli 40 metrin takamatkalta toinen.
Harri Koivunen ohjasti Porissa Jimmy Rayn (12,7a) voittoon. Koivusen valmentama Oilsheik (18,0a) oli amatööriohjastajien SM-kisassa ykkönen Asko Jaskarin ohjastamana, Harri Koivuselle ilta toi kolmostilan Kaptahin (17,6) kyydissä.

Rauli Ala-Karvia