Kari Hämäläinen valmiina Pohjanmaan SM-ralliin

14.6.2018 Ralliautoilun SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna kauden viidennellä osakilpailulla Seinäjoella. Pohjanmaa-ralliin on ilmoittautunut 106 kilpailijaa. Rallissa ajetaan perjantaina illalla kaksi erikoiskoetta ja lauantaina loput kuusi. Reitin kokonaispituus 350 kilometriä, josta erikoiskokeita 115 kilometriä. Erikoiskokeet nuotitetaan ennakkoon perjantaina ennen lähtöä. Ruskolainen Kari Hämäläinen ja kartanlukijansa Risto Pietiläinen starttaavat ralliin numerolla 40.

Uutta Skoda Fabia III R5 Performancea on testattu ja säädetty Kouvolan kisan jälkeen. Keuruun testipäivänä keskityttiin pyöränkulmien ja kallistuksenvakaajien säätöihin Hämäläisen ajotyylille sopivaksi. Myös eri renkaita kokeiltiin, ja testikilometrejä tuli yhteensä 70.
Ralliviikolla on ohjelmassa torstaina vielä kaksi erilaista testitietä Seinäjoen maisemissa.
Nuotitus hiotaan kohdalleen ja auton toimivuus viimeistellään ennen rallia.
—Iloisella asenteella lähdetään Pohjanmaalle nostamaan nopeutta luokassa keskikastin yläpuolelle, muotoilee Kari Hämäläinen..
Skoda Fabia III R5:ssa on 1.620 kuutiosentin nelisylinterinen turboahdettu moottori. Suoraruiskutusmoottorista löytyy tehoa 205 kW ja maksimivääntöä 420 Nm. Auton huippunopeus on 200 km/h.
Kari Hämäläisen kilpailukalenterissa on Seinäjoen jälkeen Jyväskylän MM-ralli heinäkuussa, elokuussa Sastamalan ja Turun SM-rallit sekä kauden päätteeksi lokakuussa Rantaralli.