Ruohola pääsee suunnistamaan maailmanmestaruudesta

12.6.2018 Viime viikonloppuna Unkarin Kiskunhalasiksessa suunnistettiin nuorten MM-kisoihin pyrkivien kesken viimeiset katsastuskilpailut.

Hienosti onnistuneen MS Parman Akseli Ruoholan kunto ja rastivainu on ollut koko kevään erinomaista. Valintapisteiden lisäksi nuoret hakivat Unkarista vielä viimeisiä kokemuksia tulevista kilpailumaastoista, jotta itse kisaviikonloppuna mikään ei tulisi yllätyksenä.
Unkarin kovissa helteissä käydyissä kilpailuissa Akseli suunnisti pitkällä matkalla sijan yksi. Kakkostila oli kotiin tuomisena keskipitkältä matkalta.
—Hyvin meni, vaikkakin itsestä tuntui, ettei saanut ihan kaikkia peliin, totesi ilmarislainen Ruohola, jolla on yhdessä valmentajansa Olli Mattilan kanssa vielä kuukauden päivät aikaa tehdä suunnitelmia itse MM–kilpailuihin.
MS Parmasta mukana olivat myös Tuukka Mäkinen ja Aaro Julkunen. Aaron viikonlopun pilasi ikävä kesäflunssa, ja Tuukalla rastit eivät tulleet täysin toivotulla tavalla vastaan. Ensi vuonna kaikki kolme suunnistavatkin jo sitten miesten sarjoissa.
Toisin kuin joissakin muissa lajeissa, maajoukkuepaikka ei tuo suunnistuksessa automaattisesti kisalippua arvokilpailuihin. Katsastuskisoissa pitää pärjätä, jos haluaa Suomen edustusasun päällensä pukea. Suunnistus on kansainvälistynyt huimasti viime vuosina. Vuoden 2017 nuorten MM-kisoissa poikien mestaruuksia tavoitteli liki 200 suunnistajaa, jotka edustivat lähes 40 eri kansallisuutta. Tytöissä määrät ovat suunnilleen samansuuruisia.
Unkarin sijainti Euroopan kartalla ja sen ilmastotyyppi ennustavat, että todellisia mitalin tavoittelijoita tulee useista eri maista.
Nuorten MM- kilpailut suunnistetaan 8.7. alkaen keskellä Unkaria Kecskemetissa. Suomesta mukaan valittiin kuusi poikaa ja kuusi tyttöä.