Tuhansien voimistelijoiden kulkue avaa voimistelun suurtapahtuman

7.6.2018 Voimistelun Suomi Gymnaestrada pyörähtää käyntiin tänään Turun Kupittaanpuistossa. Sunnuntaihin kestävässä tapahtumassa ovat noin 10.000 voimistelijan joukon mukana muun muassa Liedon Luja ja Ruskon Naisvoimistelijat sekä turkulaisseuroista Turun Jyry, Turun Liikuntaseura, Turun Naisvoimistelijat, Turun Urheiluliitto, Turun Pyrkivä, Turun Riento ja Turun Toverit.

Tapahtuma-alue aukeaa jo puolilta päivin, ja silloin pääsee heti kokeilemaan voimistelua Juissi-halliin, testaamaan yli kahtakymmentä liikuntalajia ulkona puistossa sijaitsevaan toimintapuistoon, viihtymään Blomberginaukion Tapahtumatorilla ja testaamaan kuntoaan Powergym-haastealueella.
Avajaisiltapäivänä pääsee jumppaamaan maksutta Kupittaanpuistossa. Kello 15 tarjolla on hikinen mutta hauska Powergym-tunti, ja sen perään voi rauhoittua joogaamalla kansanedustaja ja joogaopettaja Saara-Sofia Sirenin johdolla.
Kello 18 Vertitas Stadionin tuntumaan kokoontuu tuhansien voimistelijoiden joukko seuraamaan tapahtumastarttia. Noin kello 18.30 voimistelijat järjestäytyvät kulkueeksi, joka marssii Kupittaanpuistosta Tuomiokirkkotorille. Voimistelijat marssivat seuroittain ja kantavat mukanaan seurakylttejä.
Avajaiskulkueen takia Uudenmaankadun keskustaan vievät kaistat on suljettu muulta liikenteeltä kello 18.30—19.30. Myös Aurakadun liikenne pysäytetään siksi aikaa, kun kulkue on sen kohdalla.