MS Parman naiset toisina FinnSpringissä

26.4.2018 Suunnistuksen Viestiliigan toinen osakilpailu kilpailtiin Espoon Korpilammella. FinnSpring-viesti keräsi yli 100 miesten joukkuetta ja melkein 70 naisjoukkuetta. MS Parma oli liikkeellä neljällä mies- ja kahdella naisjoukkueella.

Naisten viestin avausosuudella MS Parman värejä vei Tiia Istolahti, jolla oli vaikeuksia ensimmäisten rastien osalta. Alkusähellyksen jälkeen kokenut viestialoittaja rauhoitti tilanteen ja nosti sijoitustaan loppuosuuden aikana niin että oli vaihdossa 11:s. Aikaeroa kärjessä vaihtaneeseen Pargas IF:iin oli 4 minuuttia.
Toisella osuudella Anastasia Rudnaya löi heti alussa kaasun pohjaan ja yhdessä SK Pohjantähden Sofia Haajasen kanssa ajoi kärjen kiinni jo osuuden puolivälissä. Vaihtoon tullessa Rudnaya jätti myös Haajasen puolen minuutin päähän, kolmantena vaihtoi Paimion Rasti minuutin kärjestä.
MS Parman ankkuri Tuulia Viberg sai jo alkumatkasta seurakseen SK Pohjantähden Marika Teinin. Alkumatkan parivaljakko kulki yhdessä, mutta molempien pyörähtäessä viidettä rastia, pääsi Teini hieman karkuun. Puolessa välissä osuutta eroa oli kaksi minuuttia, mutta samalla Viberg oli jättänyt muita takaa-ajajia kolme minuuttia. Loppumatkan molemmat kärkijoukkueet tulivat vahvasti ilman virheitä. Maalissa SK Pohjantähti ehti juhli voittoa kolme minuuttia ennen Vibergin ja MS Parman maaliintuloa. Kolmanneksi tullut Angelniemen Ankkuri jäi jo kahdeksan minuuttia voittajalle.
MS Parman kakkosjoukkue Noora Koskinen, Essi Hakala ja Sanna Paukkunen eteni nousujohteisesti saavuttaen lopulta sijan 21.
Miesten viestissä MS Parman aloittajana toimi Artem Popov, jolla oli vaikeuksia ensimmäisellä hajontarastilla, mutta sitten tuttu vauhti löytyi. Sijoitus parani loppuosuuden ja vaihdossa Popov oli jo seitsemäntenä. Toisella osuudella Peeter Pihl vei viestiä ilman suurempia vaikeuksia. Eroa kärkeen tuli lisää reilu minuutti ja sijoitus vaihdossa oli 14. Ankkurina Sami Hämäläinen poimi edestä viisi joukkuetta ja toi MS Parman maaliin sijalla 9. Vahva näyttö Hämäläisen ankkurin kyvyistä Suomen valioiden joukossa.
MS Parman kolmosjoukkue Aaro Julkunen, Samuli Salmenoja ja Juha Peltola oli maalissa 35:s.
MS Parman joukkueille FinnSpring oli valmistautumista viikon päästä Nynäshamnissa käytävään Tiomila-viestiin. Siellä seuralla on kaksi joukkuetta niin miesten, naisten kuin nuorten sarjoissa.

Maija Sianoja EM-kisoihin

Maija Sianoja valittiin urallaan toista kertaa edustustehtäviin, kun hän edustaa Suomea suunnistuksen EM-kisoissa Sveitsin Ticinossa 6.—13.5. Kolmessa katsastuskilpailussa sijoitukset 3, 2 Ja 1 oikeuttavat EM-kisoissa kaikille henkilökohtaisille matkoille ja viestiin.

Tuulia Viberg oli kaikissa katsastuskilpailuissa kuudenneksi paras suomalainen ja valittiin Suomen joukkueeseen varaedustajaksi kaikille henkilökohtaisille matkoille.