Tienoon alueen pelaajille ropisi SM-kultaa

24.4.2018 Turkulaisen tyttösalibandyseuran FBC Loiston mitaliputki sai jatkoa, kun tytöt voittivat SM-kultaa sekä A-tyttöjen että B-tyttöjen SM-sarjassa.

FBC Loiston A- ja B-tytöissä pelaa paljon tyttöjä Turun Tienoon levikkialueelta. Lietolaisia ovat Eeva Heininen, Sini Niinikoski, Henna Saarinen ja Ulla Valtola. Yli-Maariasta tulevat Iida Mettälä ja Jessica Leskinen. Paattislaisia ovat Roosa Airikkala, Camilla Nyppynen sekä Vera Nyblin. Clara Grönberg on Ruskolta. Joukkueita valmensivat turkulaiset Matti Pienihäkkinen, Timo Urhonen sekä Kari Vellinki.
B-tyttöjen puolivälierissä Loiston vastustajana oli oululainen SSRA, jonka Loisto voitti voitoin 2—1. Välierissä pelattiin paikalliskamppailu mynämäkeläistä SBS Wirmoa vastaan. Loisto voitti sarjan puhtaasti 2—0.
Finaalivastus oli runkosarjan voittanut Pirkkalan Pirkat. Ottelusarja ratkesi vasta huippujännittävässä kolmannessa pelissä Pirkkalassa Loiston voittoon maalein 3—4.
A-tyttöjen puolierävastus oli helsinkiläinen EräViikingit, jonka Loisto selvitti otteluvoiton 2—0. Välieräsarja porvoolaista PSS:ää vastaan oli tiukka. Loisto selviytyi kuitenkin lopulta finaaleihin voitoin 2—1.
Finaaliottelut Lahden Pelicanseja vastaan olivat yleisöä viihdyttäneitä trillereitä. Ratkaiseva viides ottelu oli jo valumassa Loiston käsistä, kun Pelicans laukoi toisen erän alussa taululle numerot 1—5. Loisto kuitenkin uskoi omaan tekemiseensä ja tuli takaa ohi. Voittomaali tehtiin 20 sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä. Ottelun lopputulos oli 7—6. Summerin soidessa juhlittiin Turun alueen historian ensimmäistä A-tyttöjen Suomen mestaruutta.