Urheilukentän uusi pinta maksaa varattua enemmän

17.4.2018 Ruskon tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja valtuustolle urheilukentän tekonurmipinnan uusimiseen käytettävän määrärahan nostamista 200.000 euroon. Tämän vuoden investoinneissa kentälle varattiin 175.000 euroa.

Urheilukentän pinnan uusimisen tarjoukset pyydettiin, ja niitä saatiin tasan yksi. Saltex Oy:n tarjous on tarjouspyynnön mukainen, mutta hinta on budjettiin varattua korkeampi eli 190.00 euroa.
Kentän pinnoituksen uusiminen maksaa 175.000 euroa ja vanhan tekonurmipinnoitteen asentaminen Laukolaan 15.000 euroa. Tämän lisäksi tulisi varautua mahdollisiin pieniin muutoksiin.
Samassa yhteydessä on kysytty myös samalta yritykseltä ennakkotarjousta pesäpallokentän hiekkatekonurmesta. Ennakkotarjouksen mukaan kentän pinnoittamisen kustannus on 135.000 euroa, ja tämän lisäksi kentän ympärille pitäisi rakentaa este, jotta mopot ja autot eivät pääse kenttäalueelle pilaamaan pinnoitetta.
Vapaa-aikatoimi oli talousarvioon esittänyt pesäpallokentälle 90.000 euron määrärahan.
Tekninen lautakunta poisti pesäpallokentän osuuden nyt tehdystä esityksestä. Pesäpallokentän toimenpiteisiin palataan toukokuun kokouksessa, kunhan on selvitelty esimerkiksi valtion avustuksen saamisen mahdollisuudet.

Rauli Ala-Karvia