Parman taistelu ei aivan riittänyt finaaliin

10.4.2018 Liedon Parman naisten lentopallojoukkue hävisi välieräsarjan ratkaisevan kolmannen ottelun Kouvolan Lentopalloilijat -57:lle erin 3—1 (25—15, 25—21, 17—25, 26—24). Kouvolalla oli kotietu play off -sarjassa, joten kolmas ottelu pelattiin Kouvolassa 275 hengen fanaattisen yleisön edessä.

—Missään muualla en ole kuullut vastaavaa meteliä ja rumpujen pauketta. Kun hallikin on mitoitettu tälle katsojamäärälle, äänenpaine alkaa olla jo melkoinen, Parman valmentaja Mikko Raitis kertaa ottelun kulkua.
—Tämä olikin hyvää kokemusta nuorille parmattarille. Henkinen kypsyys ei vielä ollut aivan vaaditulla tasolla. Vaikka teknisesti olemme huikeasti vastustajaa edellä, hävisimme kovuudessa.
Raitis ei ole tyytyväinen tuomarityöskentelyyn.
—Jälleen kerran tuomari päätti ottaa ratkaisijan roolin, mikä on todella sääli. Neljännen erän ratkaisutilanteessa päätuomari päätti kääntää rajatuomarin ja kaikkien paikalla olleiden ihmetykseksi kotijoukkueelle pallon, joka oli selvästi kenttärajojen ulkopuolella.
—Pallo oli rajatuomariin nähden aivan ihanteellisessa paikassa ja hän näytti heti tuomionsa: pallo oli yli.
Pelin jälkeen moni katsoja tuli kertomaan Raittiille, että heitäkin tuomio harmitti. Syyksi epäiltiin sitä, että tuomari ei kestänyt yleisön painetta. Koko ottelun videotaltiointi ratkaisupalloineen on katsottavissa KoLe-57 naiset -Facebook-sivulla.
—Tuomarin motiiveista ei tiedä, mutta tämän kummallisempaan tilanteeseen ei ottelu voi juurikaan ratketa. Kun ottaa huomioon pelin aiemman kulun, niin voi todeta, että tuomarit eivät olleet pelin tasolla.
2-sarjan finaalissa KoLe-57 saa vastaansa Someron Pallon, joka pelasi runkosarjassa samassa lohkossa Parman kanssa. Tällä kaudella 2-sarjassa oli mukana kaikkiaan 69 joukkuetta.

Parmalle vain kolme tappiota

Parmalaisille tuli naisten sarjassa vain kolme tappiota.

—Kausi oli melkoisen raskas. Koko kausi oli jollain tapaa rikkonainen, ja pelaajia oli sairastuvalla jatkuvasti. Lisäksi joukkue siirrettiin pois kotisalista ja pelejäkin jouduttiin viemään muille paikkakunnille, Raitis summaa kulunutta kautta.
Joukkueen peli kuitenkin kehittyi kauden mittaan joka osa-alueella.
—Varmasti lukuisat play off -pelit ja vastoinkäymiset toivat lisää päättäväisyyttä ja kovuutta pelaamiseen. Naisten sarjaan ei asetettu tavoitetta, mutta eipä se paljon paremmin olisi voinut mennä.
—Koitimme tehdä paljon työtä sen eteen, että saisimme lietolaiset innostumaan lentopallosta ja naisurheilusta. Vielä ei tainnut maaperä olla tälle otollinen. Kun vertaa esimerkiksi Kouvolan pelien kokemuksiin, niin kyllä kotikylän tuella on aivan mahdoton vaikutus tulokseenkin.
Tällä kaudella Parman naisten joukkueessa pelasivat Sanni Aaltonen, Ella Virtanen, Anna Syrjälä, Jonna Sirkiä, Jenni Lampainen, Oona Tahkola, Ilona Raitis, Melina Lindström, Milja Raitis, Iida Poikolainen, Satu Laakkonen ja Saana Alppi. Harjoituksissa joukkuetta on auttanut Klaara Reunanen.
Parman tyttöjen kausi jatkuu vielä A-tyttöjen SM-finaaleilla, jotka pelataan Rovaniemellä toukokuun ensimmäisenä viikonvaihteena. Parman kanssa samassa lohkossa ovat Vaasan Kiisto, helsinkiläinen PuMa-Volley ja Salon Viesti.
—Liedon Lions Club lähti hienosti tukemaan meitä pitkälle päätösmatkalle. Naisten joukkue haluaa kiittää tukijoitaan ja kannustajiaan tästä kaudesta. Ensi kaudella sitten puhaltavatkin aivan uudet tuulet, Raitis tekee kauden välitilinpäästöstä.