Tuomari sekoitti Parmattarien pasmat

27.3.2018 Liedon Parman naisten lentopallojoukkue aloitti 2-sarjan välierät vierasottelulla Kouvolan Lentopalloilijat -57:ää vastaan. Lentopalloliiton ottelukaavio antoi ensin Parman vastustajaksi Oulun MNKY:n, mutta sen vastustajaksi tulikin Someron Pallo.

Parma hävisi vierasottelunsa erin 0—3 (25—22, 25—16, 25—23). Ottelun katsojamäärä oli 259.
—Odotettavissa oli tiivistunnelmainen play off -ottelu, jollaista ei ollakaan ennen koettu. Suurin osa joukkueestahan on vielä 16-vuotiaita, joten hirveästi aikuisten sarjoistakaan ei kokemuksia ole, kertaa Parman valmentaja Mikko Raitis ottelun alkutunnelmia.
Ottelu pelattiin Kouvolan Kuntotalossa.
—Talo on jo parhaat vuotensa nähnyt, mutta rakenteeltaan mielenkiintoinen. Lisäksi yleisö pääsi lähes kentälle istumaan, joten tunnelma oli tiivis. Pelaajia oli ohjeistettu, että tämänkaltaisissa paikoissa saattaa yleisöltä kuulua jos jonkinnäköistä provokaatiota, mihin ei pidä takertua.
—Toisaalta tietysti toivoisi ihmistenkin ymmärtävän, että nuoren pelaajan ei ihan kaikkea pidä vielä kuulla harrastuksensa parissa.
Parman peli ei lähtenyt lentoon missään vaiheessa.
—Omia virheitä tehtailtiin poikkeuksellisen paljon. Varmasti play off -tunnelma, uusi vastus ja muut seikat olivat siinä taustalla. Ei peli ihan huonoimmastakaan päästä ollut, mutta virheitä tuli liikaa.
—Tosin yksi hyvin ratkaiseva tekijä oli myös tuomaritoiminta. Tuomari puhalsi jo ensimmäiseen erään viisi käsittelyvirhettä, kun parmalaisille niitä ei yleensä tule kuin muutama kaudessa. Sama tahti jatkui läpi ottelun.
Pelaajat eivät lopulta tienneet, mikä tuomarin linja oikeastaan oli.
—Olemme passarien kanssa tehneet paljon työtä yhden käden passaamisen kanssa. Nyt tuntui, että tämä tuomari ei ollut ennen moista nähnyt, ja kun yleisö mylvi taustalla, hän puhalsi pilliin. Hullua, että liigassa sallittu ei ollutkaan sallittua Kouvolassa.
—Kyseenalaisia tuomioita tuli myös kotijoukkueelle, mutta parmalaisille ne sattuivat tulemaan juuri väärään aikaan, kun olimme saamassa kiinni vastustajaa tai erää lopettelemassa.
Parmalta toinen erä sujui huonoimmin. Erän aikana aurinko paistoi isoista kattoikkunoista Parman kenttäpuoliskolle laitahyökkääjien silmiin. Taas uutta opittavaa nuorille pelaajille.
—Kaikkea voi tulla vastaan. Luonnonvalo ei palloilusaliin kuulu, mutta epäilen, ettei Kouvolassa verhotalkoisiin ryhdytä.
Parmasta ottelun parhaana palkittiin Iida Poikolainen.

Parman kotiottelu Kupittaalla

Parma pelaa välierien toisen ottelun jälleen Kupittaan palloiluhallissa ensi sunnuntaina.

—Edelliselläkin kierroksella ensimmäinen osaottelu meni haparoiden. Toivotaan, että myös nyt saamme toiseen osaotteluun pelistä kiinni. Kouvola on laadukas joukkue, mutta vieras kenttä vaatii myös heiltä sopeutumista, Raitis ennakoi tulevaa ottelua.
Raitis ihmettelee, miksi Parma joutuu pelaamaan kotiottelunsa Kupittaalla.
—Liedon kunta ei avaa Lietohallin ovia Parman kotiotteluun, vaan halli seisoo tyhjillään. Nyt maksamme Turun kaupungille 250 euroa Kupittaan hallin käytöstä ja pelaamme ottelun itsellemme vieraassa ympäristössä.
—Tämä ei nuorille parmalaisille auennut: miksi Lieto haluaa jälleen kääntää selän tyttöurheilulle?
Ottelu pelataan Kupittaalla hieman keskipäivän jälkeen. Kouvolasta on tiettävästi tulossa linja-autollinen katsojia omiaan kannattamaan.
—Saa nähdä, montako lietolaista saadaan paikalle ensi sunnuntaina, Raitis miettii.